Det har gått tio år sedan Sävsjö kommun fick ärva aktier, som sedan omvandlades till pengar, efter Hans-Erik Persson. Pengarna öronmärktes för att sätta guldkant på kommunens pensionärers tillvaro genom att bjuda dem på mat och underhållning.

Och på tisdagen arrangerades än en gång den populära Hans-Erik Perssondagen i Kulturhuset.

— Pengarna skulle räcka i tio år, och där är vi nu. Men än finns det lite kvar på kassan, som vi hoppas kunna göra någonting gott med, säger Kjell Wegeborn, ordförande i PRO i Sävsjö.

Lindbergarna

Drygt 270 personer hade samlats i Kulturhuset för att äta mat tillsammans och njuta av underhållningen, som i år bestod av de omåttligt populära Lindbergarna som bjöd på musik och roliga berättelser, till publikens stora glädje.

Annons

Under tisdagen besökte Lindbergarna även Höglidens äldreboende där de bjöd de boende på underhållning. Och under onsdagen och torsdagen kommer de att besöka boenden i Rörvik, Stockaryd, Vrigstad och Sävsjö, något man göra varje år.

— Det är sådan glädje på hemmen vid de här tillfällena, och personligen tycker jag att besöken på äldreboendena är betydligt viktigare än samlingen vi har här, menar Kjell Wegeborn.

Världens barn

Under de gångna åren har det även blivit tradition att det görs en insamling till välgörande ändamål i samband med festligheten. I år valde man att göra en insats för ”Världens barn”, och kunde samla in totalt 7 260 kronor under kaffet.

— Vi får både god mat, kaffe och underhållning helt gratis här, så då kan man gott ge en femtiolapp till Världens barn, säger Kjell Wegeborn.

Ja, det här var troligtvis den sista Hans-Erik Perssondagen som hålls i Sävsjö, i alla fall av den här typen.

Vad ska man göra med pengarna som är över från arvet?

— Jag skulle ju gärna se att de går till våra äldreboenden på nåt sätt. Men vi får se vad kommunen beslutar, säger Kjell Wegeborn.

PRO