21-åriga Therese försvann under nyårsnatten 2004–2005. Först i början av juni sommaren som följde hittades hon i sjön Hillen, men det gick inte fastställa dödsorsaken.

Under tisdagen tog TV4-programmet Brottsjournalen, där Leif GW Persson medverkar, upp ärendet. Persson säger att Therese borde ha drunkningsskador om hon hoppat i eller blivit ikastad medan hon levde. Men hon hade inte vatten i lungorna och kroppen var så dåligt skick och det gick inte hitta några skador på kroppen.

– Det gör att detta ganska snabbt spårar in på en brottsmisstanke, att hon har råkat ut för någonting och sedan blivit slängd i vattnet, säger Leif GW Persson.

I programmet nämner Leif GW Persson också ett mord på en 81-årig man som skedde i Rörvik tre år senare. Mannen ska ha kört taxi i samhället nyårsnatten när Therese försvann.

– Nu säger den lokala polisen att man inte har hittat något samband men skulle jag ta om ärendet så skulle jag börja där, säger Leif GW Persson.

Kriminologen tycker att det finns mycket att dra i gällande Thereses död.

– Det finns väldigt duktiga mordutredare i Småland faktiskt och jag har tillbringat dagen med att jaga en av dem för att höra om han har någon bäring till det här ärendet. Jag tror att det här är ett ärende som man skulle kunna göra ett omtag på, säger Leif GW Persson.

Annons

– Jag ska driva frågan internt som det heter, trots att jag är pensionär, säger han.

LÄS MER: Annikas dotter försvann efter nyårsfest: ”Hoppas ju på att någonting nytt ska komma fram”

Annika Alexanderssons dotter Therese försvann för 14 år sedan och hittades död ett halvår senare. På onsdagen berättade hon om fallet i Brottsjournalen i TV4 i förhoppning om att något nytt ska dyka upp.
Foto: Caj Källman
TV4