Kommentarerna är många efter händelsen i helgen. ”Det har spårat ur fullständigt. Lilla lugna Vetlanda har blivit som Rinkeby de senaste månaderna” skriver någon samtidigt som kärlek skickas till de anhöriga som förlorat en familjemedlem.

– Vi har haft tre tragiska händelser som skett under kort tid. De har inget med varandra att göra men det är tragik i sig, vart och ett, säger Rikard Lehmann, kommunikationschef på Vetlanda kommun.

Han räknar då in mordet på LSS-boendet, branden på Vitalagatan och nu senast helgens händelse då en man i 35-årsåldern dödades.

Efter det så kallade LSS-mordet kallades kommunens Posom-grupp in och då var kommunen inblandad på ett annat sätt, eftersom mordet skedde i ett LSS-boende och berörde både brukare och vanliga hyresgäster.

–Det var en speciell händelse. Detta är tragiskt också, säger Lehmann.

Efter helgens händelse kallades också Posom-gruppen in. Lehmann berättar att det också i kommunens ledning diskuteras när det inträffar flera tragiska händelser.

– Det är klart att det inte är positivt för Vetlanda men det handlar om tre skilda händelser som inte har med varandra att göra. Jag kan förstå om någon upplever Vetlanda otryggt och jag kan förstå att man kan känna så, men det handlar inte om organiserad brottslighet som det kan handla om på andra ställen, säger Lehmann.

Annons

–Det är inte så att folk behöver känna oro när de går ut på gatan, absolut inte. Min uppfattning är att det inte finns anledning att känna oro. Att Vetlanda fortfarande är en fantastiskt vänlig stad. Det är min absoluta uppfattning.