Vetlanda-Posten

Annons

Chefernas löfte: Det blir en lugn sommar på förlossningen

Chefernas löfte: Det blir en lugn sommar på förlossningen

Även i år stängs flera förlossningsplatser ner under sommaren på grund av den låga bemanningen. Men för barnmorskorna, som i fjol gick på knäna, ska det bli en förbättring, menar ledningen.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Elly Kvarnstrand är ryttartalangen som siktar mot toppen: ”Nyper mig själv i armen”

Elly Kvarnstrand vann SM-guld i fälttävlan som 13-åring.
Idag, två år senare, har hon skördat stora nationella framgångar och är nu aktuell för Nordiska mästerskapen i Danmark nästa vecka.
I en lång intervju berättar ryttartalangen om kärleken till ridsporten, den tuffa satsningen och drömmarna om att nå toppen.

De bjuder in till traditionsenlig allsång – och storbandskonsert

För 46:e året i rad anordnar IOGT-NTO allsångskvällar och redan nu på söndag drar sommarschemat igång med svängig storbandskonsert.

Kommunen avbryter upphandlingen för Björköby förskola – blir för dyrt

Vetlanda kommun väljer att avbryta upphandlingen för om- och tillbyggnad av Björköby förskola. Detta då de anbud som inkommit överskrider kommunens budget.

Man ska ha tagit kontakt trots förbud

En 42-årig man åtalas för stöld, olaga hot och för att han vid åtskilliga tillfällen, på kort tid, ha brutit mot kontaktförbudet.

Inställda tåg på Södra stambanan – störningar hela torsdagen

Ett signalfel mellan Strångsjö och Simonstorp samt ett elfel mellan Kimstad och Fiskeby gör att det är stora störningar på Södra stambanan under torsdagen. Vissa tåg mellan Malmö och Stockholm är inställda.

Lokala spelare uttagna till utvecklingsläger i Halmstad

I månadsskiftet samlas de bästa 15-åriga fotbollsspelarna från hela Sverige för det ansedda utvecklingslägret i Halmstad. Två av spelarna som är uttagna kommer från Höglandet.

SD vill göra bygg- och fordonsprogram till internatskola i utvalda orter

Sverigedemokraterna i Region Jönköpings län vill samla de dyra gymnasieprogrammen till två eller tre internatskolor i länet. Det kan ge toppkvalitet samtidigt som partiet ser samhällsvinster. Att sälja Spira och att anta en språkpolicy inom sjukvården är förslag som lever kvar i partivisionen.

Ny lekplats invigd vid Kantarellen: "Tanken är att göra så att man verkligen vill komma hit"

En ny lekplats har invigts vid Kantarellen i Vetlanda. Den nya lekplatsen har bland annat fått konstbelysning och fotbollsplanen i området har fått nya fotbollsmål.
Artikel 2 av 9
Elly Kvarnstrand är ryttartalangen som siktar mot toppen: ”Nyper mig själv i armen”
Tillbaka till startsidan