Vetlanda-Posten

Annons

Chefernas löfte: Det blir en lugn sommar på förlossningen

Chefernas löfte: Det blir en lugn sommar på förlossningen

Även i år stängs flera förlossningsplatser ner under sommaren på grund av den låga bemanningen. Men för barnmorskorna, som i fjol gick på knäna, ska det bli en förbättring, menar ledningen.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Lista: Så mycket vill de höja din hyra

Flera kommunala bostadsbolag och Fastighetsägarnas förening på Höglandet har begärt förhandlingar om höjda hyror inför nästa år. Se hur mycket din hyresvärd vill höja hyran.

Hyresgästföreningen: ”Yrkade ökningarna är inte rimliga”

Hyresgästföreningen anser inte att höjningarna som de kommunala bostadsbolagen och föreningarna vill få till stånd är rimliga. Hyresgästföreningens ambition är istället att de inte ska få igenom de önskade höjningarna, utan att parterna ska mötas på en mer lagom nivå under den kommande förhandlingarna.

Livet leker – till priset av en slumrande katastrof

Det är den yttersta tiden i Hanna Rut Carlssons debutroman. Ulla Strängberg läser klimatfiktion som inte lämnar något bestående intryck.

Biltema trotsar butiksdöden – följ med på rundtur i den nya butiken

Finputsningen pågår in i det sista. På torsdagen är det dags för Biltema att öppna sitt nya varuhus i Nässjö med cirka 5000 kvadratmeter säljyta.
– Det här är vårt svar på att alla skriker om butiksdöden, säger Johan Gerdevåg, marknadschef Sverige.

Ledare: Ge Årets julklapp till alla Sveriges skolor

Mobillådan är Årets julklapp. Bra tillfälle att ge den till alla skolor, samtidigt som lagen om mobilförbud dras tillbaka och ersätts med något som gör större skillnad.

Fem julfestligheter att besöka innan första advent

Julen står för dörren och redan till helgen är det dags för julmarknader runt om i kommunen. Här får du fem tips på arrangemang innan första advent.

Berättarkväll om industri och handel lockade storpublik

Den speciella andan i Ekenässjön, alla duktiga kvinnor inom handeln i Vetlanda och den dråpliga historien om statyn på torget. Det och mycket annat fick publiken ta del av under Withalaskolans vänner berättarkväll.

Försvaret: Lösa trådar i bedrägerihärvan

Åklagaren yrkar på fleråriga fängelsestraff för de unga männen som misstänks för grovt bedrägeri i Sävsjö. Härvan rör 22 fall av jord- och lantbruksrelaterade bedrägerier.
Försvararna pekar på lösa trådar i härvan och hävdar att åtalet är långt ifrån styrkt.
Artikel 2 av 9
Lista: Så mycket vill de höja din hyra
Tillbaka till startsidan