På söndag är det dags. Då anordnas vårens Läsarsångsafton på Kulturhuset. Och arrangemanget har blivit en riktig tradition.

— Vi har lite svårt att komma överens om det här är sjunde eller åttonde gången vi anordnar det här. Men att det är en tradition, det är vi i alla fall ense om, säger Tobbe Fredriksson som drar i trådarna.

Totalt är det 13 akter som ska framföra både läsarsånger och psalmer. Bland namnen finns bland annat Nenne Lindberg och Ted Sandstedt.

Annons

— Det är främst lokala talanger. Sen är det någon grupp från Nässjö också, informerar Tobbe Fredriksson.

Och läsarsångsaftnarna har blivit riktigt populära. Det är inte ovanligt att man säljer 200-300 biljetter.

— Det är många som tycker att det är roligt att få lyssna till sånger man kanske hörde när man var liten. Sen är det ju härliga toner också, säger Tobbe Fredriksson som själv ska sjunga.

För den som inte har koll på termen ”läsarsång” är det vad man kallar de sånger som tidigt sjöng i frikyrkliga kretsar. Flera av dem sjungs dock än i dag, och har fått stor genomslagskraft även utanför kyrkorummet.

Bland de sånger som kommer att framföras på söndag utlovar arrangören bland annat ”Han har öppnat pärleporten”, ”Ovan där” och ”Till en stad jag är på vandring”.