I somras lämnade Christoffer Larsson moderklubben Eksjö BK för att testa vingarna i allsvenska Amo HK. Det är en flytt han knappast ångrar nu ett halvår senare.

Amo HK (tidigare Alstermo IF) har tagit allsvenskan med storm och ligger tvåa efter elva spelade matcher. Så sent som i helgen tvingades klassiska HK Drott vända hem tomhänta från den lilla bruksorten Alstermo.

– Det var lite speciellt. Det är inte varje dag man får vara med och slå ett lag som Drott. Det är ändå ett av de mest meriterade lagen i Sverige, så det var kul att slå dem, säger Christoffer Larsson.

Hur är det att vara en del av den här succéstarten som Amo har gjort?

– Det är kul. Jag trivs jättebra här och den starten vi har fått gör ju inte att det blir tråkigare direkt.

Att flytta från Eksjö BK i division 3 till Amo i allsvenskan har såklart varit en stor omställning för 25–åringen.

Tvåa i skytteligan

I EBK var han något av den stora stjärnan. I Amo är konkurrensen betydligt hårdare - vilket även betyder mindre speltid.

– Jag har mest fått hoppa in i matcherna. De skyttar jag har framför mig har gjort det riktigt bra och gjort mycket mål. Han som jag har framför mig ligger tvåa i skytteligan för hela allsvenskan, säger Larsson och fortsätter:

Annons

– Men jag lär mig varje träning och varje match. Jag tycker att jag har utvecklas sedan jag flyttade hit och jag hade nog ångrat mig om jag inte hade tagit den här chansen.

"Mer fysiskt"

Mot Drott senast fick Larsson spela omkring sju åtta minuter och noterades för ett mål.

Vad har varit den största omställningen?

– Det är mer fysiskt. Jag har ju spelat division ett och två innan men det är stor skillnad på allsvenskan. Det känner man på många sätt.

En andraplats och snart halva serien spelad, gör det att ni börjat drömma om Handbollsligan?

För mig som är ny här känns det lite häftigt att ligga tvåa i en allsvensk serie. Men som lag tar vi bara match för match. De flesta i laget har ju spelat på den här nivån innan och vet att det är en lång serie.

Grytan kokar

Larsson bor i Alstermo och pendlar till jobbet i Åseda. Han berättar att det pratas mycket handboll på orten efter succéstarten.

Och hemmaborgen – Amokabel Hallen – den kokar under Amos matcher.

– Den kallas ju för "grytan" härnere så det blir ett rejält tryck. Vi har haft ett enormt stöd hittills, säger han.

Moderklubben Eksjö BK ligger dock fortfarande varmt om hjärtat. Han har knappast glömt bort sina gamla lagkompisar sedan flytten.

– Jag har varit hemma och kollat ett par gånger. Skitkul att de har inlett så starkt. Jag hoppas verkligen de går upp, hälsar han.