Larmet kom vid 15.11 om rökutveckling i hyvleriet på företaget Fransson & Neij Produktion AB i Stockaryd.

Polisen uppgav att det var en fullt utvecklad brand i en industribyggnad som är 70 kvadratmeter stor. En annan mindre byggnad cirka 25 kvadratmeter i anslutning var också hotad.

Totalt arbetade cirka 30 personer med att bekämpa branden. Styrkorna kommer från bland annat Värnamo, Vetlanda, Stockaryd och Sävsjö.

— Vi kommer nog att hålla på till efter åtta innan vi trappar ner, säger Lars-Göran Andersson, räddningschef i Sävsjö.

Enligt tidningens reporter på plats rök det kraftigt från byggnaden och röken spred sig över nordöstra delarna av Stockaryd. Vid ett par tillfällen syntes öppna flammor men branden var i första hand koncentrerad till en maskin i mitten av byggnaden.

Enligt en av träföretagets ägare fanns två personer inne i byggnaden när branden började. Det var väldigt explosionsartat från början men båda kunde ta sig ut och har inte fått skador.

— Det var en hydralmaskin i hyvleriet som började brinna. Maskinen hade servats tidigare under dagen och det är sannolikt att branden är relaterad till någonting som hänt i samband med det, säger Johan Kyhlberg som är delägare i Fransson och Neij.

Polisen kommer att genomföra en brandorsaksutredning och området ska spärras av.

– Vi ska försöka fastställa vad som har orsakat branden. Jag känner inte till att det skulle finnas någon brottsrubricering i nuläget, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på Polisregion Öst.

Annons

geomap