Den här veckan tycker Vetlanda-Postens reportrar till om fotbolls-EM 2016.

Kajsa Skarheden: ”Lägg ner Zlatan-hysterin”

Zlatan åkte visst ur EM. Ja, hela det svenska landslaget faktiskt, hör och häpna. Trots att jag har ett par år som fotbollsspelare i bagaget så undviker jag aktivt att följa EM.

Varför? Jo, för att jag blir så trött på Zlatan-hysterin.

Visst, någon i varje lag blir alltid utnämnd till odödlig nationalhjälte, men när det kommer till Zlatan tycks hela svenska folket glömma bort det alla knattespelare får höra i de sunkiga omklädningsrummen: ”Man kan inte bygga ett helt lag på en enda spelare!”

Roger Ivarsson: ”Jag borde vara nöjd”

Inte ett skott på mål. Detta var de sorgliga förutsättningarna inför Sveriges sista match i gruppspelet mot Belgien.

Annons

Min förhoppning när jag bänkade mig i tv-soffan tillsammans med familjen var då detta, jag är nöjd med om Sverige får ett avslut. Och det fick vi, Marcus Berg hade ett tidigt friläge men lyckades med konststycket att bränna detta.

Ett avslut är ett avslut och jag kanske borde vara nöjd?

Men nu lämnar bland annat Zlatan och Kim Källström och kvar finns ivrigt kämpande men ineffektiva svenskar. Frågan är om jag kan nöja mig med att kolla på mästerskap när Sverige inte finns med i fortsättningen? Jodå, fotboll är fotboll.

Midsommarskål alla vänner!

Sheena Skoglund: ”Alla är inte intresserade”

Det är ändå lite lustigt att den här veckans ämne i vad vi tycker till om är fotbolls-EM. Det går inte att förneka att det onekligen är den stora snackisen på stan just nu och är något som engagerar ung som gammal Vetlandabo, men utöver det är detta något som jag inte är insatt i alls.

För det finns faktiskt, tro det eller ej, personer som inte är intresserade av fotboll.

Och det tar mig till nästa lustiga del i allt detta - det var min idé om att veckans ämne skulle vara fotbolls-EM.

Förra veckan tyckte redaktionen till om inbrott och stölder ur bilar.