FOTBOLL Det är nu två år sedan Vetlanda och Myresjö slogs ihop till ett lag i division tre. Sammanslagningen har gått bättre än väntat tycker sportchefen Kurt Lager.

– Jag trodde nog att det skulle uppstå mer problem när man slår ihop två föreningar på det här sättet, men det har gått väldigt bra, berättar han.

P17- och P15-lagen har haft fina framgångar och samarbetet med Bäckseda har gett resultat.

Det huvudsakliga målet var dock att förbättra A-laget och gå upp i division två.

– Vi ville nå upp till tvåan, men det gjorde vi inte och det är jag besviken över. Vi föll på mållinjen, säger Kurt Lager.

Små marginaler

Annons

Myresjö/Vetlanda kom tvåa i serien och fick chansen att kvala uppåt, men lyckades inte.

– Laget tappade formtoppen på slutet av säsongen. Det ska vara tufft och jämnt de sista matcherna och det handlar om små marginaler. Om man ska vinna måste man hålla toppform hela vägen. Vi har haft en bred trupp, men det gäller att man kliver fram, säger Kurt Lager som också berättar att laget haft lite otur med en del spelarskador.

Hvetlanda Gif klev upp från division fyra, vilket innebär att det nästa säsong kommer finnas fyra lag från Höglandet i samma serie. För publiken blir det roligt med Vetlandaderbyn, men rent idrottsmässigt blir det sämre för alla lagen eftersom de konkurrerar om spelare i samma upptagningsområde. Hade man tagit sig upp i tvåan hade det blivit betydligt enklare att locka spelare.

Nya tränare

Myresjö/Vetlanda har just nu 16 klara namn till truppen och fler på gång.

– Vi har många killar från ungdomslagen som ska upp. Åtta kommer att träna med A-laget under tre månader för att visa upp sig. Men vi tittar också på nyförvärv.

Konkurrensen om spelarna är som sagt hård, men Kurt Lager upplever att Svenska Cupen som Myresjö/Vetlanda gått till gruppspel i lockar.

– Det väger tungt om en spelare väljer mellan två lag, och det har också gjort att fler vill stanna kvar.

Laget har fått en ny tränare i Fredrik Hult som tränat ungdomarna i klubben, vilket passar bra när så många 17-åringar ska upp.

Att Martin Nilsson byttes ut var för att man ville få in en ny röst då vissa spelare haft samma tränare i fem år. Laget får dessutom en ny assisterande tränare i form av Magnus Falk som tidigare tränat Landsbros damlag. Stefan Johansson slutar, och Mikael Palmgren stannar eventuellt kvar som assisterande.