Vetlanda/länet

En man i 35-årsåldern avled av sina skador sedan han attackerats med någon form av stickvapen i Vetlanda natten mellan fredag och lördag.
Foto: Julia Löfquist

På natten till lördagen skadades en man i en lägenhet i centrala Vetlanda. Han opererades akut men överlevde inte, utan avled av sina skador under lördagen.

Mannen var i 35-årsåldern och hade enligt polisen utsatts för våld med någon form av stickvapen.

Relaterat: Man avliden efter attack i bostad – två misstänks för mord

Strax efter händelsen grep polisen en man och en kvinna som misstänktes för att ha orsakat mannens skador. Det är en man i 25-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern och de greps i nära anslutning till platsen.

LÄS MER: Avliden efter attack

Senare under lördagen anhålls de båda och enligt Monica Bergström, polisens presstalesperson vid region Öst är de båda skäligen misstänkta för mord.

– Vi kommer att fortsätta att förhöra vittnen under söndagen för att klargöra alla omständigheter kring händelsen.

Mannen och kvinnan är anhållna med stöd av den lägre misstankegraden, men enligt Monica Bergström kan detta komma att ändras under utredningens gång.

Är paret hemmahörande i Vetlanda?

– Det kan jag inte kommentera i dagsläget.

Har ni hittat mordredskapet?

– Det kan jag inte heller säga eftersom utredningen är i ett känsligt läge just nu.

Annons

Polisen vill heller inte kommentera om den mördade kommer från Vetlanda. I samband med mordet fanns flera personer närvarande. Men polisen vill gärna ha kontakt med alla som sett eller hört något som kan vara av intresse.

Ring i så fall 11414