De senaste sporthelgerna på Höglandet har präglats av kval och slutspel och den gångna helgen var inget undantag. Det började redan på fredagen då Nässjö Basket tog emot Norrköping Dolphins i Nässjö sporthall.

Norrköping vann den första matchen tidigare i veckan men den här gången bjöd Nässjö verkligen upp till kamp. Matchen avgjordes inte förrän i den absolut sista sekunden.

Efter matchen riktade Marquis Jackson lite kritik till matchens domare men lagets coach Jordi Juste ville inte lägga skulden på domaren efter matchen.

Efter en lugn lördag var det på söndagen dags för returen i Sävsjö IBK:s kval till Allsvenskan. Förra helgen spelade laget oavgjort i Nykvarn och när det nu var dags att avgörandet klev en hattrickhjälte fram och sköt laget ett steg närmare Allsvenskan.

I Eksjö spelade Nässjö/Eksjö kval till handbollens division 2. Efter första halvlek såg det ut som att laget skulle få ett tufft utgångsläge inför returmatchen. Men efter en mäktig upphämtning så lever drömmen om uppflyttning fortfarande.

Annons

I Hudiksvall spelade Tranås AIF en viktig match i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Där klev en ovan målskytt fram och visade bäst-när-det-gäller-klass samtidigt som en annan spelare klev fram och revanschera sig efter en mindre bra insats senast.