På tisdagen hade tolv målarsugna barn samlats hos Studieförbundet Vuxenskolan i Sävsjö. Akvarellmålning var det som stod på dagordningen och det blev många verk av olika sorter på de två timmarna som man höll på.

— Vi hade trott att runt fem stycken skulle komma till dagens aktivitet men sedan började det komma fler och fler anmälningar så jag var tvungen att kalla in extra hjälp, säger Lise-Lotte Wikström som höll i målningen tillsammans med Anne Lindahl.

Barnen var dock skötsamma och kreativa. Det blev många olika målningar men det fanns ett genomgående tema hos de flesta.

Annons

— Alla hjärtans dag-kort har det blivit många av, konstaterade Anne Lindahl.

En av dem som kom till akvarellmålningen var nioåriga Elice Lindqvist som ville vara med på dagen eftersom hon tycker om att måla.

— Det är mitt intresse! Jag tycker om att måla natur och änglar men det beror lite på vad jag målar, säger Elice som bland annat målade ett Alla hjärtans dag-kort till sin mamma.

Studieförbundet Vuxenskolan har börjat titta på fler barnaktiviteter och säger att en riktig akvarellkurs för barn kan bli aktuell längre fram.

— Idag har det bara varit en målaraktivitet men vi hoppas kunna ha en kurs senare. Kommunen eftersöker aktiviteter för barn så det här är första gången vi provar något som detta, säger Lise-Lotte Wikström.