Det var vid 23.30-tiden i söndags kväll som incidenten inträffade på en villagata runt Njudungsgymnasiet. Simon Schönborg körde sin Volvo på en återvändsgata, en 16-åring kompis kom efter med sin A-traktor.

Plötsligt kom en person fram ur buskarna och kastade en järnkratta genom Volvons framruta. A-traktorn bakom fick en sopkvast genom framrutan.

— Då hade personen hunnit sätta på pannlampan så han såg ingenting förrän rutan krossades, berättar Simon Schönborg.

Han kan förstå att människor blir irriterade av om bilar kör och sladdar när folk ska sova, men det här är ändå att gå flera steg för långt tycker han.

Annons

— Det kan ha varit några före mig som var ute och sladdade för det är en populär väg att göra det på, men så drabbades jag, säger han.

Simon tror att det här tilltaget kan innebära att buskörandet istället ökar i det aktuella området.

Fick in anmälan

Polis kallades till platsen och en polisanmälan är upprättad. Skadegörelsen är också anmäld till försäkringsbolaget men bilen var bara trafikförsäkrad, så han hoppas att den skyldige sätts fast så att rutan kan ersättas.

Tidningen kollar uppgiften med polisen och där framgår att boende i området samma kväll kontaktat polisen om att det är stökigt i området med motorburen ungdom.

Medborgarlöfte

En polispatrull skickas ut och det är då som polisen får kontakt med några ungdomar som råkat ut för skadegörelsen på bilarna och anmäler densamma.

Polisen i Vetlanda har tillsammans med Vetlanda kommun skrivit under ett medborgarlöfte som går ut att detta år hålla extra koll på buskörandet i Vetlanda.