Sveriges damlandslag är klara för åttondelsfinal och nu stundar det sista gruppspelsmatchen, denna mot USA. Båda matcherna kommer att visas på storbildsskärmen i Forngården.

– Det är väldigt roligt. Vi hade det även förra året i samband med fotbolls-VM för herrarna så visade vi ett par matcher och kommer att göra likadant i år, berättar Mats Källqvist på kultur- och fritidsförvaltningen.

På måndag sker åttondelsfinalen, och tidpunkten beror på torsdagens resultat.

– Skulle Sverige vinna nu mot USA får de möta Spanien och då visas matchen klockan 18. Skulle det bli oavgjort eller förlust på torsdag kväll så möter de Nederländerna eller Kanada och då spelas matchen klockan 21, men oavsett kommer åttondelsfinalen att visas, säger Mats Källqvist som följer världsmästerskapen med spänning.

Kommunen hyr skärmen och tjänsten för att visa matcherna, där evenemangen är en del av Lovkul, som kommunen har fått ett statligt bidrag för på cirka 620 000. På plats under torsdagen kommer Vetlanda Cosplay att närvara som funktionärer.

– I fjol var det runt 150 personer som kom och tittade på matcherna. Det är en väldigt härlig plats i Forngården där skärmen ställs upp precis framför scenen, säger Mats Källqvist.