Vetlanda-Posten

Annons

Katarina von Bredow: Anden på toaletten

Katarina von Bredow: Anden på toaletten

I Indonesien var det vanligt att ge trädandarna ett nytt träd att bo i innan man högg ner deras bostad. Omsorgen om naturen kan lära oss något även om vi inte tror på andar, skriver författaren Katarina von Bredow.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

Kommunen avbryter upphandlingen för Björköby förskola – blir för dyrt

Vetlanda kommun väljer att avbryta upphandlingen för om- och tillbyggnad av Björköby förskola. Detta då de anbud som inkommit överskrider kommunens budget.

Man ska ha tagit kontakt trots förbud

En 42-årig man åtalas för stöld, olaga hot och för att han vid åtskilliga tillfällen, på kort tid, ha brutit mot kontaktförbudet.

Inställda tåg på Södra stambanan – störningar hela torsdagen

Ett signalfel mellan Strångsjö och Simonstorp samt ett elfel mellan Kimstad och Fiskeby gör att det är stora störningar på Södra stambanan under torsdagen. Vissa tåg mellan Malmö och Stockholm är inställda.

Lokala spelare uttagna till utvecklingsläger i Halmstad

I månadsskiftet samlas de bästa 15-åriga fotbollsspelarna från hela Sverige för det ansedda utvecklingslägret i Halmstad. Två av spelarna som är uttagna kommer från Höglandet.

SD vill göra bygg- och fordonsprogram till internatskola i utvalda orter

Sverigedemokraterna i Region Jönköpings län vill samla de dyra gymnasieprogrammen till två eller tre internatskolor i länet. Det kan ge toppkvalitet samtidigt som partiet ser samhällsvinster. Att sälja Spira och att anta en språkpolicy inom sjukvården är förslag som lever kvar i partivisionen.

Ny lekplats invigd vid Kantarellen: "Tanken är att göra så att man verkligen vill komma hit"

En ny lekplats har invigts vid Kantarellen i Vetlanda. Den nya lekplatsen har bland annat fått konstbelysning och fotbollsplanen i området har fått nya fotbollsmål.

Lärare åtalas för att ha tafsat på elev

En lärare åtalas för sexuellt ofredande efter att ha tafsat på en elev. Den åtalade mannen har även ett politiskt förtroendeuppdrag i en kommun i Jönköpings län.

Kvinna förd till sjukhus efter hastigt busstopp

Under torsdagseftermiddagen vid 14:00 fick räddningstjänsten in ett samtal om en kvinna som skadat sig i en buss i samband med att bussen behövts tvärstanna.
Artikel 2 av 9
Kommunen avbryter upphandlingen för Björköby förskola – blir för dyrt
Tillbaka till startsidan