Efter nio framgångsrika säsonger med Ottawa Senators blev det i förra veckan klart att 28-årige Erik Karlsson byter klubb. Flytten till San José i Kalifornien skedde efter att det i ett antal månader hade spekulerats i att backstjärnan var på väg att lämna Ottawa.

Efter den första träningen med San José Sharks mötte han under onsdagskvällen (svensk tid) medierna.

– Just nu är jag bara fokuserad på att inleda säsongen så bra det bara går och hjälpa laget vinna matcher, säger Erik Karlsson på en välbesökt presskonferens, rapporterar TT.

För San José är det en prestigevärvning att ha kunnat locka dit en av NHL:s bästa backar under de senaste säsongerna.

– Jag tycker energinivån på hela gruppen gick upp när han kom in. Han är en världsklasspelare. När du får in spelare med den skickligheten och farten så ger det energi till hela gruppen. Bra spelare vill spela med bra spelare, säger tränaren Pete DeBoer till lokaltidningen Mercury News.

Under den första träningen bildade Erik Karlsson backpar med kanadensaren Marc-Edouard Vlasic, som ingick i Kanadas guldtrupp från OS i Sotji 2014. Det är troligt att de två får spela tillsammans även när NHL-säsongen börjar.

– Mycket har hänt för honom senaste veckan. I dag fick vi inte ut så mycket, men jag har spelat mot honom de senaste nio åren så jag vet att det är en skicklig spelare. Han gör allt rätt så det blir enkelt att träna med honom, säger Marc-Edouard Vlasic till nhl.com efter träningen.

Annons

San José spelar på fredag träningsmatch mot Anaheim, men sedan tidigare står det klart att Erik Karlsson inte kommer att spela den matchen. Mer troligt är i stället att debuten sker på söndag i träningsmatchen mot Vegas.

NHL