Vetlanda-Posten

Annons

#KanDuLova fler aktiviteter för ungdomar?

#KanDuLova fler aktiviteter för ungdomar?

Vetlandabon Edina Aliskovic brinner för att ungdomar ska ha många aktiviteter att välja mellan. Men de flesta partierna i Vetlanda tycker att det är upp till ideella krafter. Via tidningens valsatsning #kandulova gav Vetlandapolitikerna svar.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Flera nya ansikten tar plats på S lista: "Vi har lyckats bättre denna gång"

Under Socialdemokraterna i Vetlandas senaste årsmöte spikades listan till kommunfullmäktige.

Bevara Akutsjukhusen partiregistrerat inför valet

Bevara Akutsjukhusen är en av de nya partibeteckningar som registrerats inför höstens landstingsval i Jönköpings län. Bakom namnet döljer sig en ideell förening i Eksjö med anställda inom sjukvården.

Hall Media satsar på Perspektiv inför valet

Lagom till att valrörelsen sätter igång lanserar Hall Media sitt nya projekt Perspektiv som ska lägga mer fokus på åsiktsmaterial som insändare och debatt. Tanken är att på det sättet lyfta debatten lokalt.
— Varje fråga behöver inte handla om miljöförstöringen, det kan även vara små lokala frågor som är stora på mindre orter. Frågor som är viktiga för våra läsare, säger Kinna Svensson som är ansvarig för projektet.

Rekordmånga unga på Moderaternas lista: "Dags att förändra och föryngra rejält"

Inför valet satsar Moderaterna i Vetlanda på de unga. Men partiets ordförande Carl-Axel Bengtsson menar att det är svårt för partiet att engagera kvinnor.
— Kvinnor är inte lika beredda på att ta stryk eller gå in i stridigheter, säger han.

Moderaternas lista till kommunfullmäktige klar

Tolv nya namn finns med på Moderaternas lista till kommunfullmäktige inför valet 2018.

Hedenberg: Se till att Höglandssjukhuset blir en valfråga

Konsekvensneutralitet var en kort tid ett modeord inom journalistiken på 90-talet. Tanken var att media skulle skildra varje händelse strikt objektivt, utan att väga in sådant som lokala följder för en ort och dess invånare.

Gör upprop för kommunpolitik

Valrörelsen 2018 står inför dörren. För Rune Solid (L), lokalpolitikern är det dock en annan fråga som överskuggar allt annat. ”Jag gör ett upprop för att locka till oss fler människor till politiken”.

C först ut med sin valsedel

Som första parti i Vetlanda kommun är Centerpartiet nu klar med sin valsedel till kommunfullmäktigevalet 2018. Högst upp på listan återfinns oppositionsrådet Dan Ljungström (C).

Strömbäck (V) släpper ”bomben”

Efter moget övervägande har Carina Strömbäck (V) kommit fram till att hon inte längre vill vara gruppledare för Vänsterpartiet. Hon lämnar dock inte politiken utan kommer efter årsskiftet att tillhöra ett annat parti.

Många nya namn aktuella för Centerpartiets kommunlista: ”Går lätt att rekrytera”

Förr brottades Centerpartiet i Vetlanda med att rekrytera yngre förmågor. Så är inte fallet längre. ”Vi har en bra mix av unga och äldre som är aktuella för kommunvalet 2018”, säger Andreas Elamsson (C).

Elsa strålande glad överst på pallen

Inte gjorde det något att solen inte sken under VP-loppet. Elsa Hall strålade av glädje när hon passerade mållinjen först av alla i sin klass.

Ingen häktning för de misstänkta i Stockaryd

De två anhållna som är misstänkta för att ha bragt en kvinna om livet i Stockaryd har försatts på fri fot. Mannen och kvinnan som suttit anhållna är fortsatt skäligen misstänkta för mord men åklagaren har valt att inte häkta dem.

Han blir ny kapten i Vetlanda BK: "En stor ära"

Viktör Törner tar över kaptensbindeln i Vetlanda BK. Nu vill han ta efter Zinedine Zidane – men undviker gärna framtida skallningar.
– Nej, jag ska försöka hålla mig kylig, säger han och skrattar.

Socialdemokraterna i regionen gör byte i partiledningen

Socialdemokraternas regionråd Carina Ödebrink avsäger sig sina uppdrag i regionen och Rachel De Basso (S) tar över alla tre uppdragen när regionfullmäktige sammanträder i höst. Förklaringen är enkel, Carina Ödebrink kandiderar till riksdagen och Rachel De Basso är partiets regionrådskandidat i valet.

Vetlandapartierna lovar fler platser på särskilt boende

Genom tidningens satsning #KanDuLova lovar kommunpolitikerna att det blir fler platser på särskilt boende i kommunen efter valet.

Tjänstemännen som blev politiker: "Inget som hindrar att jag engagerar mig"

Det är politikerna som ger tjänstemännen uppdrag i olika frågor. Hur funkar det om man är både och? Vi har träffat två nya kommunpolitiker som också arbetar som tjänstemän.

Podcasten ändrade deras syn på politiken: "Nu är vi politiskt aktiva"

Systrarna Almquist startade podcasten Politikpratarna i början av året för att lära sig mer om politik. Nu är de själva politiskt aktiva och podden ligger på topplistan för mest lyssnade i Sverige.

Ingen fara med vattnet i Sävsjö

Larmrapporter kommer från delar av landet om att algblomning och mikroorganismer kommit in i dricksvattnet till följd av den varma sommaren och de låga vattennivåerna. Men i Sävsjö ska det inte vara någon fara, säger Njudungs Energi som ansvarar för vattnet i kommunen.
Artikel 2 av 19
Flera nya ansikten tar plats på S lista: "Vi har lyckats bättre denna gång"
Tillbaka till startsidan