Vetlanda-Posten

Annons

Jan Björklund kom till Aneby

Jan Björklund kom till Aneby

Höghastighetsjärnväg, religiösa friskolor och mobilförbud i klassrum. Jan Björklund rev av heta ämnen på löpande band när han på lördagen besökte Aneby.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Trio har gått in som delägare i Bengtssons: ”Vi är skogsmänniskor alla tre”

Sedan tre veckor tillbaka har Bengtssons i Korsberga nya delägare. Det är en trio med lokal anknytning som köpt in sig i företaget.

Storslagna planer för Skyttecenter

Sävsjö kommun har planer på att göra om Sävsjö skyttecenter till ett allaktivitetscenter. Nu har kommit så långt att man färdigställt en slutrapport kring byggnaden och på onsdagen träffas kultur- och fritidsnämnden för att bestämma hur man går vidare med frågan.

Liberalerna: Behövs 100 nya boendeplatser för äldre: "Har litat på siffrorna"

Liberalerna har skickat in en motion om att bygga fler platser inom särskilt boende där man hävdar att det behövs minst 100 nya särskilda boendeplatser till 2024. Beräkningen som partiet refererar till är dock oklar, men Rune Solid (L) menar att han vill lyfta frågan.

Så jämställt är nya fullmäktige - endast C har fler kvinnor än män

Nu står det klart hur Vetlandas nya kommunfullmäktige kommer att se ut de kommande fyra åren. Men hur jämställd är gruppen av politiker och hur ser det ut inom partierna? Vi gör en djupdykning i nya fullmäktige.

Lisebergs läskiga reklamfilm stoppas

Liseberg har gjort en reklamfilm om höstens halloween-satsning. Nu har filmen stoppats på flera annonsplatser – för att den är för läskig.

Så tycker politikerna om förskolan vid Melavägen: ”Jag tycker inte det är ansvarsfullt”

Henrik Tvarnö (S) tror att förskolan vid Melavägens förlängning blir Sveriges finaste. Jan Johansson (VF) menar att kostnaderna kommer skena iväg och vill bromsa förslaget. Nu får allmänheten säga sitt.

Misstänkte elevens advokat: ”Beviskravet på sannolika skäl uppfylls inte”

Den våldtäktsmisstänkte eleven anser inte att den preliminära bevisningen i målet är tillräcklig för att han ska vara på sannolika skäl misstänkt för att ha våldtagit en lärare på ett gymnasium på Höglandet.
Av den anledningen yrkade mannen att hovrätten – omedelbart – skulle försätta honom på fri fot.

Allt fler prenumererar på våra tidningar - stort intresse för lokal journalistik

För första gången på flera år ökar antalet prenumeranter inom SmT-gruppen. Allt fler läsare är beredda att betala för att få ta del av den lokala journalistik som tillhandahålls av Tranås Tidning, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten och Smålands-Tidningen.
Artikel 2 av 9
Trio har gått in som delägare i Bengtssons: ”Vi är skogsmänniskor alla tre”
Tillbaka till startsidan