Sävsjö hembygdsförenings sommarprogram lockar med sommarpratare, en klassisk bil och hantverk. På söndag drar allting igång med De vilda blommornas dag,

— Det här är något som görs i hela Norden och görs genom Naturskyddsföreningen. Vi visar och guidar bland vilda växter ute vid smalspåret på väg mot Uppåkra, säger Maj-Sophie Andersson på Sävsjö hembygdsförening.

Relaterat: Mai-Sofie får Greta Qvist-stipendiet

På midsommarafton blir första arrangemanget i hembygdsparken då det arrangeras traditionellt midsommarfirande och efter det följer föreningens söndagskaféer som i år blir fem till antalet.

— Det är alla söndagar i juli, vilket i år blir fem stycken. När många andra drar ner på sina aktiviteter så drar vi upp, skojar Maj-Sophie Andersson.

Samtliga kafésöndagar lockar med någonting extra utöver det hembakade brödet. Prominenta gäster som Bosse Bildoktorn, Doktor Björn Eriksson och flera andra förgyller tillställningarna fram till den avslutande kafésöndagen då det blir hantverkstema.

— Här kommer det att finnas möjlighet att delta om man är duktig och håller på med hantverk men också att prova på om man är intresserad, säger Barbro Eckerbom.

Relaterat: Hembygdsföreningens årsskrift finns nu hos kungen

Det blir också en liten utställning och klippböcker med tidningsartiklar i samband med hantverksdagen. Sommaren avslutas sedan med att man arrangerar en kyrkogårdsvandring vid Skepperstads kyrka 11 augusti.

Kommunens sommarteater kommer också att framföra sin sommarteater på hembygdsparkens scen i slutet av juni, vilket dock inte arrangeras av hembygdsföreningen.

Annons

Hembygdsföreningens sommarprogram

17/6 De vilda blommornas dag

Där smalspåret möter Uppåkravägen (avfart efter Vallsjö..

Hembygdsföreningens sommarprogram

17/6 De vilda blommornas dag

Där smalspåret möter Uppåkravägen (avfart efter Vallsjö kyrka)

22/6 Midsommarfest i Hembygdsparken

Med Smålandsbälgarna

1/7 Söndagscafé med T-Ford

Ägaren berättar dess historia

8/7 Söndagscafé med sommarpratare Gunilla Johansson

Berättar "Imrild Esmeraldas historia"

15/7 Söndagscafé med sommarpratare Bosse bildoktorn

22/7 Söndagscafé med sommarpratare Dr Björn Eriksson

"En gammal Sävsjöbo berättar"

29/7 Söndagscafé med hantverk

Och kanske en spelman

11/8 Kyrkogårdsvandring i Skepperstad