Tidigare i veckan berättade Moderaternas Robin Nilsson om förslaget som ska göra Vetlanda mer attraktivt. Han första politiska förslag är att ge krogarna i Vetlanda en möjlighet att ha öppet längre än till klockan ett på natten. Men Vetlanda stadshotells ägare, John Bergfeldt, ser inget intresse från deras sida.

— Nej, det finns ingen anledning att ha öppet en timme senare. Har vi öppet till två på natten så kommer folk vid klockan tolv istället för vid elva och då har vi personal redo när vi öppnar som bara står och väntar tills klockan slår tolv. Vi har dessutom ett hotell där folk ska försöka sova.

Annons

Bergfeldt ser även nackdelar i att försäljningen redan nu sjunker när klockan rör sig in på småtimmarna och att ett senare besök på krogen även kan innebära att folk hinner dricka mer alkohol hemma och därmed inte klarar av att komma in på krogen alls.

”Helt omöjligt”

I riktlinjerna för att ansöka om ett senare serveringstillstånd står det bland annat att man ska ta hänsyn till omgivningen och att verksamhet som har ett större avstånd till boenden också kan ha lättare att få tillstånd. Med de riktlinjerna ser Bergfeldt ingen möjlighet för det centralt belägna hotellet att få ett tillstånd.

— Det är helt omöjligt att få ha öppet längre för något som ligger inne i staden så som vi gör.

Få ut Vetlandaborna

Vad gäller konkurrens med omkringliggande städer tror han inte att det spelar någon roll utan Bergfeldt menar att folk kommer åka iväg ändå. Han skulle istället vilja satsa på att få ut Vetlandaborna tidigare under kvällarna. Genom ett kulturhus eller andra evenemang om kvällarna kan man få folk att gå vidare till krogen menar han. Men att ha öppet senare är inget Bergfeldt tänker satsa på.

— Jag tror inte det skulle spela så stor roll om jag ska vara ärlig. Det finns för- och nackdelar med att ha öppet sent men för oss är det inte värt besväret.

LÄS MER: Förslag: ”Ha öppet längre på krogen”