Den här veckan tycker de till om att komma tillbaka tillvardagslunken efter semestertider.

Sheena Skoglund: Fyra veckor sprang förbi

I måndags kom jag tillbaka efter mitt livs första betalda semester till den så kallade vardagslunken. Inför semestern oroade jag mig över hur jag, en person som fullkomligt älskar rutiner, skulle klara av total ledighet i fyra veckor.

Nu däremot, väl tillbaka på redaktionen igen, känner jag att semestern sprungit mig förbi mig. Har jag verkligen haft semester? Vad gjorde jag av mina fyra veckor?

Jag börjar ana, i alla fall efter vad vissa Vetlandabor beskrivit det som, att det jag upplever är ”tillbaka efter ledighet”-ångest.

Kajsa Skarheden: Ledin har rätt igen

Annons

Jag skriver det här min sista dag på sommarjobbet och på måndag är jag tillbaka i skolbänken. Vanligtvis välkomnar jag vardagen och lyxar till det med hemmastickade strumpor och kryddigt te.

I år är det dock annorlunda. Jag är inte klar med sommaren än, jag har inte tid att börja skolan. Jag har ätit två glassar och badat en enda gång. Det är för dåligt - jag behöver ett helt sommarlov på mig för att göra klart.

Sorgset tar jag mig an kurslitteraturen och tvingas medge att Herr Ledin har rätt - sommaren är i sanning alldeles förskräckligt kort.

Esmeralda Johansson: Slutar aldrig vardagslunka

Semester, tänker jag. Vilken semester? Vad är semester? Jag är hemskt avundsjuk på alla som haft semester och kommer tillbaka utvilade och bruna som pepparkakor efter två veckor på Kreta och två veckor på Öland.

Som student finns det inget som heter semester, inget som heter ledighet eller ens paus. Jag har vardagslunkat konstant i tre år.

Jag kan räkna antalet utvilade timmarna på mina händer och har unnat mig tre stranddagar på de tre åren. Men sådant är livet tänker jag och nu fortsätter jag att lunka vidare lite till, semestern får vänta.

Förra veckan tyckte VP-redaktionen till om sommar-OS i Brasilien.