Vetlanda-Posten

Annons

Inga beslut om drastiska sparåtgärder: "Handlar om att bromsa årets utveckling"

Inga beslut om drastiska sparåtgärder: "Handlar om att bromsa årets utveckling"

Chefstjänster förblir vakanta, nattpatruller ska sprida ut sig och scheman görs om. Men några drastiska åtgärder för att spara pengar görs inte inom kommunens vård- och omsorgsverksamheter. Just nu står det i stället stilla politiskt.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Barnsjukvård samlas till Ryhov: "Förslaget är bra för barnen"

Politikerna i Region Jönköpings län har beslutat att barn som söker kirurgisk eller ortopedisk vård på akutsjukhusen i Eksjö och Värnamo, och som planeras att vårdas mer än 48 timmar på sjukhus, ska förflyttas direkt till barn- och ungdomsmedicinska kliniken på Länssjukhuset Ryhov.

Witalabostäders vd håller inte med om domen: "En sanning med modifikation"

Nu står det klart att det blir Byggkompaniet Nässjö AB som får det omskrivna uppdraget att renovera Kantarellen. Men förseningarna av renoveringen, bland annat beroende på överprövning i Förvaltningsrätten, gör att kostnaden för ombyggnationen blivit högre än planerat.

Kommunens nya satsning – inför kompisdejting

Tänk att hitta en helt ny vän, som delar samma intresse som du men som inte är så bra på svenska. Efter årsskiftet kan det bli möjligt. Då drar Vetlanda kommun igång den nya satsningen ”Språkvän Vetlanda”.

Berit skapar konst - på äldreboendet: "Tycker om att måla av människor"

Hon älskar att måla och konsten har en stor del av hennes hjärta. Nu får Berit Wik möjlighet att fortsätta med sin kreativitet - på äldreboendet.

Mindre brand på Aleholmsskolan

Det började brinna på Aleholmsskolan i Sävsjö på tisdagens eftermiddag. Personal på skolan lyckades släcka elden. Polisen misstänker att den var anlagd.

Kommunchef kräver krafttag mot skolbränderna

På tisdagen inträffade ytterligare ett brandtillbud på Aleholmskolan i Sävsjö. Branden misstänks vara anlagd, precis som för en knapp månad sedan då det senast brann på gymnasieskolan.

Svensk doldis förstärker Vetlanda: ”En kille att satsa på”

En svensk junior blir nästa förare in i Vetlanda Speedways lagbygge.
Intresset för doldisen väcktes redan i somras i samband med JSM–finalen.
– Vi känner att det är en kille som vi vill satsa på, säger Mikael Wirebrand.

Man anhållen efter misstänkt dråpförsök – ung man skadad

Vid 19.30-tiden på måndagskvällen larmades polisen till centrala Vetlanda med anledning av ett bråk. När patruller kom fram till platsen påträffades en skadad person och en man har anhållits i samband med bråket.
Artikel 2 av 9
Barnsjukvård samlas till Ryhov: "Förslaget är bra för barnen"
Tillbaka till startsidan