VETLANDA

Old barn corners ägare Jens Bach Kristensen upplever ett hårt slag mot puben efter inbrottet.
Foto: Frida Ohlin

För omkring en vecka sedan, natten mellan den första och andra september, utsattes en pub i Vetlanda för inbrott. Det är puben Old barn corner, även kallad Ladan, som blivit utsatta. Alkohol och kontanter stals för ett värde av cirka 20 000 kronor.

– Det känns tråkigt och tragiskt! För oss är det svårt att vara preventiva. Vi får exempelvis inte sätta upp några kameror, och här utanför är det totalt mörker när vi har stängt. Det här är ett hårt slag för en liten verksamhet, säger pubens ägare Jens Bach Kristensen.

Polisen larmades om det inträffade som snabbt var på plats med tekniker.

– Teknikerna säkrade spår med UV-lampor och dammade överallt. De la ner en hel del jobb, förklarar Bach Kristensen.

Förutom att puben bestals på alkohol och kontakter till ett värde av cirka 20 000 kronor, så har även glaset på ytterdörren krossats.
Foto: Frida Ohlin

Stort stöd

Förutom det som stulits från baren har även dörrens glas krossats, och det är lång väntetid på nya rutor. Puben har trots inbrottet hållit öppet som vanligt, och det är många besökare som stöttat personalen.

– Jag har fått limma på rutan nu för att försöka få dörren att hålla ihop tills den kan lagas. Men det är skönt att vi har haft ett så stort stöd från våra besökare efter det som hänt!