HV71:s sportchef Johan Hult har en tuff uppgift att fylla luckan efter succébacken Lawrence Pilut, som lämnar Jönköping för spel i NHL med Buffalo Sabres.

En av spelarna som nämnts under våren och sommaren är trefaldige Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson. Hjalmarsson har nyligen separerat med sin fru och de båda är från trakten och har barn tillsammans. Ett faktum som skulle kunna möjliggöra en flytt hem till Sverige tidigare än beräknat.

Relaterat: Ullström talar ut om NHL-flytten: ”Det var avgörande”
Relaterat: Hult avfärdar HV:s potentiella drömvärvning

När Johan Hult bemötte ryktet i maj tonade han dock ner saken:

– Niklas har ett gällande avtal där borta och vi respekterar hans privatliv fullt ut. Jag förstår att du ställer frågan men vi för inga sådana diskussioner med honom alls, sa Johan Hult.

Mycket tyder nu på att Niklas Hjalmarsson istället stannar kvar i Nordamerika. Backen har ett år kvar på sitt kontrakt med Arizona Coyotes och nu kommer uppgifter från Arizona Sports att Hjalmarson och NHL-klubben kommit överens om ett nytt tvåårskontrakt, vilket betyder att han stannar kvar i klubben fram till säsongen 2020/2021.

Nya kontraktet kan inte undertecknas förrän 1 juli då spelarmarknaden öppnas, men allt tyder på att parterna är överens, uppger Arizona Sports.

NHL