– Det känns fantastiskt roligt såklart. Det är alltid ära att få bekräftelse från operafantaster.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Det är en ära och ett bevis på att det jag gör uppskattas och i motiveringen skrev de att jag nått in i publikens innersta och det är precis vad jag vill göra. Så länge man inte når ut till publiken känns det rätt meningslöst.

Hade du väntat dig det?

– Nej, jag hade inte väntat mig det. Nattens drottning är en roll som alla vet om och när man gör den är pressen stor.

Vad ska du använda prissumman till?

Annons

– Jag ska använda pengarna till att träffa coacher och sånglärare för att öva kommande sånger eftersom vårt yrke kräver detta.

Vad har rollen som Nattens drottning betytt för dig?

– Den har betytt jättemycket och det är en roll som jag drömt om få göra i flera år. Den har varit en milstolpe och har stärkt mig mycket som artist.

Hur många föreställningar gjorde du rollen?

– Trettiotvå stycken och det är en otroligt bra erfarenhet. Oftast gör man åtta eller tio föreställningar per produktion.

Vad har du på gång?

– Jag har lite strödda konsertprojekt. I september ska jag göra en konsert och skivinspelning med Danmarks radios symfoniorkester. Sedan ska jag in och göra två roller i Malmöoperans produktion av Hans och Greta. Jag spelar Sandmannen och Daggfen.

– Nästa år gör jag en rolldebut i Sverige där jag spelar huvudrollen, men det är inte officiellt än så jag kan inte avslöja vilken roll det är.