Vetlanda-Posten

Annons

Hundra år med Finland

Hundra år med Finland

I dag fyller Finland 100 år som självständig stat. Det firar vi genom att uppmärksamma två nyutkomna böcker som på olika sätt skildrar den finska historien. Den andra recensionen hittar du via länken under artikeln.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Vetlandaskola slår larm – elever pressas skicka nakenbilder: ”Har eskalerat”

Elever pressas att skicka nakenbilder på sig själva. Bilder som sedan sprids och startar rykten. Detta har lett till att det uppstått bråk och konflikter på Withalaskolan.

Vetlanda kan få ett teknikens hus: "Finns en tydlig idé för detta"

Ett förslag har lagts fram om ett teknikens hus i Vetlanda. Något som kan bli ett samarbete mellan skolan, kommunen och näringsliv. Detta efter att man upptäckt kompetensbrist på det tekniska området.

Kommunalrådet om chockbeskeden i Sävsjö: ”Oerhört tråkigt”

Två företag i Sävsjö varslar personal. Sörensens chark förlorar sin huvudkund och MidTrailer har efter flera års förlustresultat bestämt att man vill lägga ner verksamheten. Sävsjös kommunalråd har ändå vissa förhoppningar.

Klart: Vänsterpartiet bildar valteknisk samverkan med SD och VF

Vänsterpartiet i Vetlanda har bildat valteknisk samverkan med Vetlanda Framåtanda och Sverigedemokraterna.

Charkföretaget Sörensens varslar åtta anställda

Åtta anställda varslas på Sörensens fågelchark i Sävsjö. Bolaget kommer att förlora sin huvudkund i början på nästa år och därmed tappar man upp mot halva omsättningen, förklarar bolagets vd.

Varnar för ny populär drog bland unga – livsfarlig i kombination med alkohol

Det smärtstillande morfinpreparatet Tramadol har fått en stor spridning bland unga. Detta, tillsammans med en ökad alkoholkonsumtion hos unga och kränkningar bland elever, gör att Withalaskolan kallar till föräldramöte och arrangerar en föreläsningsdag för elever.

Snabb revansch och förlängd svit på VBK:s meny: "Jäkligt taggade"

I fredags tog Vetlanda emot Motala i en match där bortalaget till slut stod som segrare. Redan på onsdagen möts lagen igen, denna gång i Motala och Vetlanda är sugna på en snabb revansch.

Grannar utrymdes efter gatuköksbranden

Natten till söndag började en brand på Sävsjö gatukök i centrala Sävsjö. Branden orsakade skador i köket men kunde släckas snabbt av räddningstjänsten. Polisen misstänker att branden orsakats av att någon kastat in ett brinnande föremål.
Artikel 2 av 9
Vetlandaskola slår larm – elever pressas skicka nakenbilder: ”Har eskalerat”
Tillbaka till startsidan