Vet du mer? Har du bilder?
Tipsa

Det var vid tiotiden på förmiddagen som polisen kontaktades av en hundägare med anledning av att man blivit jagad av en maskerad man utklädd till en clown.

Händelsen inträffade i en skogsdunge bakom bensinmacken i Sunhultsbrunn, i Aneby kommun.

Annons

— Hunden gjorde då instinktivt utfall och bet mannen. Mannen ska ha flytt från platsen i riktning mot en återvinningsstation, säger Fredrik Kliman, presstalesperson på polisen.

Polisen har pratat med anmälaren och varit och letat efter den maskerade mannen, men utan resultat. Enligt det signalement som lämnats ska clownen förutom clownmask ha haft jeans, stor svart jacka och vita gympaskor.

Den kvinnliga hundägaren blev rädd, därför utreds händelsen som ofredande.

Enligt Fredrik Kliman har anmälningarna om clownattacker minskat senaste tiden, även om många fortfarande rapporterar att de sett clowner. Attacken i Sunhult är den första anmälan i regionen på ett bra tag.

Polisen söker vittnen som kan ha sett den misstänkta mannen i Sunhult, såväl före som efter attacken.

— Har man sett någon klädd enligt signalementet gå mot eller från macken så vill vi veta det, vet vi var han kom ifrån kan det kan hjälpa oss att hitta honom. Vi vill också veta om man har sett någon med en skada på handen eller armen, säger Fredrik Kliman.

Vittnen kan kontakta polisen på telefonnummer 114 14.