Vetlanda församling håller två större fester varje år, vårfest på våren och höstmys på hösten. Utöver de festliga inslagen så har festerna ett större syfte, nämligen att samla in pengar till olika projekt.

— Vår höstfest har fokus på närområdet och intäkterna till vårfesten går till internationellt arbete. Årets kampanj heter ”Att resa sig starkare”. Pengarna kommer bland annat att gå till att skapa mötesplatser, förskolor utomlands i Svenska kyrkans regi och att kvinnor, exempelvis i Sudan, ska bli självförsörjande, förklarar Monica Klasson.

Samma koncept

Till församlingsfesten som äger rum nu på lördag, den 17 mars, är alla välkomna. Festen börjar på förmiddagen.

Annons

— I stort sett kör vi samma koncept som vi gjorde förra året. Det blev väldigt lyckat och mycket folk kom. Besökarna får bland annat njuta av vacker musik av Näsbykören och barnkören som sjunger under Charlotte Waldos ledning, säger Monica Klasson och fortsätter:

— Det blir även loppmarknad och lotterier, försäljning av våfflor och korv med bröd. För barnen finns det fiskdamm och ansiktsmålning. Det finns något för alla, säger Monica Klasson.

Jobbar ideellt

Det är många som engagerar sig för att vårfesten ska bli så bra som möjligt. Monica Klasson vill särskilt lyfta fram diakonigruppen.

— Det är en grupp som jobbar ideellt och de är väldigt duktiga på att hjälpa till i olika sammanhang, säger hon.

Även församlingsrådet, personal i församlingshemmet och barn är involverade. När Vetlanda-Posten är på plats för ett reportage inför festen håller exempelvis barn på att pyssla för fullt.