Under helgen pågick cosplaykonventet Ichicon i Växjö. Ett av landets mindre konvent där personerna cosplayar, de klär ut sig till sina favoritkaraktärer från tv-spel, böcker, filmer och serier.

På konventet kan man delta i en tävling för den bästa kostymen. En tävling som var Vetlanda cosplaymedlemmen, Kelly Ahrens, första tävling och som hon dessutom vann.

— Jag var väldigt chockad. Jag fick ett sms att jag hade vunnit något och skulle vara vid scenen vid en viss tid. Sen stod jag där och de läste upp trean och tvåan och jag kände att jag kan inte ha vunnit detta, det är omöjligt, berättar hon.

Blod, svett och tårar

Annons

Kelly cosplayade som karaktären Ciel Phantomhive från en animeserie som heter Black Butler. Domarna utgår ifrån hur välsydd dräkten är och hur lik man är karaktären. Kelly hade sytt dräkten själv.

— Det är svårt och tar tid. Jag brukar säga att det krävs svett, tårar och blod för man sticker sig på nålarna, säger hon och skrattar.

Nu är hon lite nervös då hon i och med vinsten i nybörjarklassen Novice måste flytta upp till Masterklassen.

Känner samhörighet

I tävlingsjuryn fanns några stora idoler och hon är glad över att få så positiv respons från både dem men också många andra som var på konventet.

— Folk kommer fram och säger ”Var fin du är” och ”Vad lik karaktären du är”. Vi brukar säga att alla cosplayare är som en enda stor familj, säger Kelly.