Under ett extrainsatt möte med kommunstyrelsen på onsdagseftermiddagen togs beslutet att Eva Gustafsson, som fyller 52 år i september, blir Vetlanda kommuns nya skolchef. Hon kommer närmast från en tjänst som utvecklingsstrateg inom Fria Läroverken.

— Det är en koncern med skolor från Karlstad i norr till Malmö i söder och jag har jobbat runt på dem olika skolorna med att granska kvalitet och utveckling, berättar hon.

Eva Gustafsson är uppvuxen i Lammhult och bor idag utanför Växjö. Hon har arbetat som lärare, specialpedagog, rektor och biträdande skolchef inom grundskola och gymnasium.

— Jag har arbetat inom skolans värld väldigt länge, bland annat var jag verksamhetschef för elevhälsan i Lessebo kommun, säger Eva Gustafsson som menar att hon har rätt gedigen kunskap av det som krävs inom skolans värld.

Annons

Hon tycker det ska bli spännande att arbeta som skolchef i Vetlanda, i ett helt nytt län för hennes del.

— Jag ser fram emot det här jättemycket. Vetlanda kommun känner jag inte till något om. I Växjö med omnejd har jag ingått i stort nätverk och redan bildat mig en uppfattning om dessa kommuner. Vetlanda är spännande eftersom jag inte har någon förutfattad mening, ingen bild av kommunen, säger hon.

Vilken fråga tycker du är viktig?

— Att leverera kvalitet till varje barn och elev som de har rätt till enligt de styrdokument vi har. Jobba för likvärdigheten inom skolan. Oavsett vilka förutsättningar man kommer in med, så ska man ha samma möjlighet att lyckas.

— Vi ser att Evas erfarenheter och personliga egenskaper kan bidra till utvecklingen av skolan här i Vetlanda på ett mycket bra sätt. Vi är därför mycket glada att ha Eva med hos oss och hälsar henne varmt välkommen, säger Magnus Färjhage, kommunchef i ett pressmeddelande.

Eva Gustafsson kommer att bo kvar i Växjötrakten och pendla till Vetlanda, med start efter sommaren.

— Jag kör mycket bil mellan arbetsplatserna redan idag med mitt nuvarande uppdrag, så det blir inget problem alls.