Under onsdagen så anordnade Lions Club Vetlanda en aktivitet där både företag och privatpersoner fick köpa marschaller för att bidra till vaccineringen mot mässlingen i många utvecklingsländer.

- Det var en positiv inställning till aktiviteten och det var många som kom fram med frågor, säger Jenny Grosskurth, PR-ansavarig på Lions Club Vetlanda.

Många tända ljus

Annons

En marschall kostade 30 kronor och motsvarade fyra mässlingssprutor. Lions Club Vetlanda lyckades tända över 800 marschaller under dagen. Det var både enskilda privatpersonen och lokala företag som gick in och bidrog med pengar till insamlingen. Nettosumman av vinsten som gjordes skänks till en mässlingsfond som enligt Jenny Grosskurth går till att hjälpa upp till femtio utvecklingsländer att vaccineras mot sjukdomen.

Kan bli tradition

Lions Club Vetlanda hade annonserat aktiviteten via sin hemsida, sociala medier och genom affischer uppsatta i stan.

- Det var några som redan visste att aktiviteten skulle äga rum och företagen som medverkade hade redan innan fått köpa ett hjärta utav marschaller, säger Jenny Grosskurth.

Lions Club hoppas på att framöver få göra detta till en tradition på alla hjärtans dag.

- Mässlingen är hemsk med många följder och cirka 300–400 personer dör dagligen. Utvecklingsländerna har inte samma möjligheter som oss och det är därför viktigt att försöka utrota mässlingen, säger Jenny Grosskurth.