För två år sedan befann sig barnbarnet Jonathan, som han gjorde med jämna mellanrum, hos sin farfar Stig Sennerstrand på företaget Ekenäs Hyvleri. Jonathan tyckte om vad man gjorde på företaget men tyckte nog att det var lite för lite kunder. Då kom han på idén att göra en annons. Med sin snirkliga handstil knåpade han ihop en annons som nu företaget använder sig av i sin marknadsföring.

— Jonathan ville att det skulle hända något. Det är en del som också har uppmärksammat vår marknadsföring. Självklart är det roligt att barnbarnet har varit med och hjälpt till, säger Stig Sennerstrand.

Har nischat sig

Ekenäs Hyvleri grundades 1974 av Stig Sennerstrand och hans svärfar Artur Nilsson. Artur var en entreprenör men i grunden en möbelsnickare som stod för småskalighet.

Annons

— Jag har velat föra vidare företaget i hans anda. Jag vill stå för det ”lilla företaget” med närhet till kunder och personal, förklarar Stig.

På Ekenäs Hyvleri finns idag fyra anställda.

— Vi vill inte vara med i ”volymtänkandet”. Det är därför vi finns kvar. Det vi har nischat in oss på och är bäst på är byggnadsvård, säger han.

Söker efterträdare

Förfrågningar har strömmat in från hela landet men även utomlands. Ekenäs Hyvleri kan till och med titulera sig kunglig hovleverantör då man levererat snickerier och paneler till dels Ulriksdals slott men även till drottning Elisabeth av Englands apotek.

— Ett spännande jobb vi har hållit på med nu är upprustningen av Rosenlunds herrgård i Jönköping. Vi har hjälpt till att återskapa den gamla miljön. På söndag är det öppet hus dit allmänheten får komma. Det kan jag rekommendera, säger Stig.

Själv funderar han att dra sig tillbaka och har inlett arbetet för att hitta en ersättare.

— Jag älskar mitt jobb, men samtidigt får man inse sin begränsning. Nu söker jag någon med passion för detta som vill ta över. Det kanske hade varit något för Jonathan men tyvärr är han lite för ung ännu, säger Stig leende och tittar ömt på sitt barnbarn.