Tomas H Jonasson körde inte in en enda poäng i Vetlandas premiärmatch förra veckan.

Det tog hårt på Vetlandasonen som åkte direkt hem innan prisceremonin.

– Jag har aldrig mått så dåligt. Jag låg sömnlös hela natten efter premiären. Framåt åtta-nio på morgonen gick jag ut och sprang och kom tillbaka och slocknade direkt, säger han efter matchen borta mot Masarna där Vetlanda förlorade med 41–49 men där Jonasson höjde sig rejält jämfört med premiärmatchen.

Han inledde kvällen i Avesta riktigt starkt och hade fem poäng efter två heat. Några fler poäng blev det inte personligen för Jonasson under matchen, men åkningen var ändå imponerande.

Kanske har det att göra med de tv-klipp som Tomas H Jonasson letade fram dagen efter den där tunga premiären.

– När jag vaknade efter den där löprundan satte jag mig bara och nötte massa gamla filmklipp från 2012, 2013 och 2014.

Vilka klipp var det?

– Lite från när jag körde som wildcard i GP-serien och när jag var som bäst på banan i Vetlanda. Jag försökte se de linjerna jag körde på då.

Gav det något?

– Jag har insett att jag måste lära mig att suga åt mig av de bra heaten jag gör. Mitt problem är att jag vill göra mer hela tiden.

Att det inte blev några fler poäng efter de två första heaten i Avesta menar Jonasson berodde på felbeslut i depån.

– Vi läser inte av banan tillräckligt och tar inte de beslut som krävs när banan förändras. Materialet flyttades ut allteftersom och jag gjorde det med, men då skulle vi ha förändrat en del inställningar på cykeln också.

Men summa summarum. Det var en betydligt mer glad Tomas H Jonasson den här tisdagskvällen än förra.

– Det är minst fem gånger bättre idag. Jag måste väl vara nöjd med tanke på hur det såg ut i premiären. Det finns en del att jobba på. Men jag är väldigt nöjd med åkningen, säger han.

Och så var det det här med att fokusera på rätt saker också.

– När jag hade sett alla de där gamla klippen där jag körde bra råkade jag se klipp från 2016 också. Det var ju inte lika kul att se, säger han och skrattar.