Sven-Olof Hed har en aktiepost i Vetlanda Arena AB på 500 000 kronor, vilket gör honom till bolagets störste aktieägare. I samband med byggnationen av arenorna vid Tjustkulle lämnade Hed ett privat lån på två miljoner kronor. Under sex års har lånet skrivits av med 100 000 kronor per år. De resterande 1,4 miljoner kronor har Hed nu valt att omvandla till ett ovillkorat aktieägartillskott.

— Jag valde att bidra till byggnationen av arenorna eftersom jag tycker det är viktigt att vi satsar på våra ungdomar, förklarar han.

Inte väntat

Annons

För att visa sin tacksamhet valde Vetlanda Arena AB att uppmärksamma Sven-Olof Hed under företagets årsstämma. Årsstämman ägde rum under torsdagskvällen på Sussies restaurang i Sapa Arena.

— Det var inte väntat att bli så här uppmärksammad, säger Hed.

Han har själv varit aktiv i ett flertal idrottsföreningar och besöker ofta arenorna för att heja fram Vetlanda i både bandy, hockey och fotboll.

— Som ung höll jag på med bandy, orientering, friidrott och tennis. Men bandy är favoritsporten.

Stora insatser

Vetlanda Arena AB:s ordförande Jan Evert Johansson är noga med att poängtera hur viktigt Heds bidrag har varit för byggnationerna.

— Utan Sven-Olofs insats hade det inte alls varit lika självklart för oss att bygga alla dessa arenor. Han har varit mycket betydelsefull och vi vill verkligen tacka honom för detta, säger Johansson