Något guldfirande vid Atollen kommer inte på tal som för sju år sedan när HV71 vann i finalen mot Djurgården.

Guldfirandet – alla klockslagen

13.30 HV71:s kortege avgår från Husqvarna AB. Därifrån går den via North Bank Supporters klub..

Guldfirandet – alla klockslagen

13.30 HV71:s kortege avgår från Husqvarna AB. Därifrån går den via North Bank Supporters klubblokal och vidare in till centrala Jönköping. Kortegeväg: Esplanaden-Huskvarnavägen-Österängsvägen-Huskvarnavägen-Östra Storgatan-Kyrkogatan-Södra Strandgatan-Odengatan.

15.00 DJ Jonas Vogel äntrar scenen i Knektaparken och spelar hyllningsmusik

16.00 Under ledning av Håkan Eng och Mia Isaksson minns vi den gångna säsongen. På scen intervjuas tidigare guldhjältar, supportrar och andra eldsjälar. Crut och Fair Play Band underhåller. Tal av Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande m.fl.

16.15 (ca) Kortegen med HV71 väntas anlända till centrala öster.

17.00 (ca) Guldhjältarna anländer till Knektaparken.

KÄLLA: Jönköpings kommun

Annons

Som tidningen tidigare rapporterat har Jönköpings kommun undersökt möjligheter vid Västra eller Östra torget, Rådhusparken eller Knektaparken.

– Det måste vara en plats som funkar för infrastruktur också. Till guldfirandet i Atollen 2010 kom det cirka 25 000 personer trots att det var kallt och regnade. Så vi vet vad vi har att vänta om det blir fint väder, säger Mazar Alijevski som hoppas på betydligt mer än 25 000 i Knektaparken.

- HV71 har gjort en fantastisk prestation och från kommunens sida känner vi så mycket glädje och stolthet idag. På måndag hoppas jag att hela Jönköping sluter upp i Knektaparken för att fira tillsammans med föreningen, Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande till kommunens hemsida.

Firandet kommer börja klockan 15.00 under 1 maj.

”Firandet sker under eftermiddagen för att inte kollidera med de traditionsenliga 1 maj-demonstrationerna. Arrangemanget i Knektaparken kommer att smygstarta med DJ Jonas Vogel klockan 15. Under ledning av konferenciererna Håkan Eng och Mia Isaksson inleds klockan 16 ett späckat scenprogram med musik, intervjuer, tal och återblickar från gångna säsongen. Omkring klockan 17 väntas guldhjältarna anlända med lastbil till Knektaparken”, skriver kommunen på sin hemsida.