Man förstår att det här är en människa med energi, när man pratar med Linda Ståhlgren. När hon pluggade organisation och ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg hann hon utöver studier och arbete också leda två styrkepass i veckan.

Och när hon var anställd av Svenska kyrkan för att arbeta med integration i Vetlanda och Sävsjö, hann hon också med att arbeta med integration i Vetlanda kommun.

Men nu är det Friskis och svettis som gäller för denna projektledare som verkar kunna hålla många bollar i luften.

Trots att Linda Ståhlgren aldrig lett några jympapass i Vetlanda så har hon nyttjat lokalerna när hon lagt upp nya friskis-pass till verksamheten hon hållit i Stockholm. Det är där hon bott till och från de senaste åren, när hon arbetat för Fairtrade.

Men det blev flytt till Småland för gott när hon och maken Magnus, som är från Vetlanda, tog över släktgården i Hultsjö. Det är där paret med två små barn bor heltid sedan ett och ett halvt år tillbaka.

— Skillnaden nu är att jag inte kommer att hålla i några pass, säger Linda Ståhlgren som har många års erfarenhet att leda gympagrupper och skivstångspass.

Annons

Kanske gör hon ett och annat inhopp om en ledare är sjuk och hon inte kan hitta en ersättare.

— Det som är så speciellt med Friskis och svettis är gemenskapen och att alla jobbar ideellt, för att det är så galet roligt, säger Linda Ståhlgren.

Hon värderar värdegrunden som föreningen står på mycket högt.

— Det ska vara rörelseglädje, motsatsen till kroppsfixering. Motion för hjärta och hjärna. För mig är det helt centralt. Vi motionerar hela människan och gör det för oss själva.

Friskis och svettis gör en storsatsning nu när de för första gången satsar på en verksamhetsledare. Det var medlemmar i föreningen som hörde av sig till Linda och bad henne söka tjänsten.

Precis som vid tidigare anställningar gällande integration så är själva mötesplatsen mellan olika människor viktig.

— En mötesplats på riktigt, öppen för alla oavsett ålder, kön, ursprung... Det ska vara träningen som är den gemensamma nämnaren här.

Vad är din vision för verksamheten?

— Jag tycker att det saknas någon form av familjejympa hos Friskis och svettis. Det vore jätteroligt om det kunde komma igång, svarar Linda med ett leende.

— Den här anläggningen ligger så centralt och vi borde kunna få till mer verksamhet dagtid. Jag tänker föreläsningar och träningar mot exempelvis företag.

Dessutom ska det bli ett system så att medlemmarna kan använda lokalerna större delen av dygnet, när det passar dem.