I laget finns medlemmar med olika funktionsvariationer, och alla tränar utifrån sin bästa förmåga.

Varje söndag samlas killarna och tjejerna i laget med sina ledare för att träna och spela tillsammans. På sommarhalvåret är det fotboll utomhus som gäller. När sedan hösten knackar på dörren så byter man sport och spelar innebandy istället.

Träningen har ungefär samma upplägg vid varje tillfälle; man samlas för en kort genomgång och därefter håller ledarna i varierade övningar. Sedan är det match, vilket för många av deltagarna är höjdpunkten. Resultatet är dock inte det viktigaste, och man jublar lika mycket om en kamrat i motståndarlaget lyckas göra mål. Det är gemenskapen och rörelseglädjen som är viktigast!

Två av lagets yngre medlemmar är Eric Nilsson och Jakob Fischer. Eric har spelat i VFFmix i tre år och i våras tog han med sig klasskamraten Jakob, som nu är en flitig deltagare på träningarna. Killarna gillar framför allt att spela match och göra mål. Lagets lagkapten är Markus Lund. Han har varit med i sexton år och tycker att det bästa med VFFmix är gemenskapen och att man får träffa nya människor. Markus påpekar även att man inte behöver vara bra på bollsport för att vara med, bara man tycker att det är roligt.

Vetlanda FFmix leds av Niclas Henriksson och Martin Nilsson. Niclas och Martin hälsar nya deltagare varmt välkomna till FFmix och påpekar att man gärna får komma och titta eller prova på.

Annons

I våras var laget inbjudna till en stor fotbollsturnering i Göteborg, anordnad av Grunden Bois. Turneringen spelades inomhus i Prioritet Serneke Arena. Förhoppningsvis kan det bli en repris även kommande år, men det finns arrangemang inbokade tidigare än så: Under hösten kommer nämligen laget att anordna ett poolspel i innebandy i Iscar Arena i Vetlanda. Då bjuds lag från Oskarshamn, Gislaved, Visby och Kalmar in för att spela mot varandra.

Vetlanda FFmix är laget där alla får vara med.

Relaterat: Stewe Jonsson: ”Visar att man ställer upp för alla människors lika värde och rätt att älska någon annan”
Relaterat: Diskussion med lokala profiler om diskriminering
Relaterat: De arbetar mot hedersförtryck och könsstympning: ”Att ha rätten att få välja, uppleva och känna kärlek”