Det menar Niklas Carlemar, vikarierande näringslivschef på Tillväxt Vetlanda. Han känner väl till problematiken som butikerna har med att anställa folk. Ett bra sätt att lyckas är att ha nära kontakt med handelsprogrammet i Vetlanda.

— Som har jätteduktig personal och som har jättebra gensvar ute i handeln. Det funkar hur bra som helst, säger han.

Söktryck till Handels

Niklas Carlemar har hört att det är högt söktryck till programmet också i höst. Med andra ord finns det många som ska ut i praktik.

— Jag tycker att handeln och gymnasiet ska ha ännu närmare samarbete så att man vet vilka krav som handeln ställer och att de stämmer överens med vad gymnasiet utbildar sina elever till.

Annons

Handeln ställer krav på sina anställda men dagens unga ställer också krav.

— När det gäller halv- och heltid, tjänstgöringsgraden, och anställningstrygghet. Även om många vill arbeta i butik som kan de välja bort det för en heltidstjänst på exempelvis Inwido eller Sapa, vilket skapar en helt annan trygghet. Väldigt sällan hittar man heltidstjänster inom handeln. Likaså kan det handla om korta schemaläggningar, på exempelvis två veckor, inom handeln och då är det svårt att planera sitt liv, säger Niklas Carlemar.

Niklas Carlemar menar att det är ett nytt fenomen att handeln har svårt att få tag i folk. Ungdomar i dag ser sig själv längre fram och planerar sin framtid på annat sätt än tidigare.

— Likväl som handeln ställer högre krav så ställer också de anställda högre krav. Eleverna är mer strukturerade och mer framtidsbenägna än tidigare. De vet vad de vill och då måste vi också möta dem om vi ska få arbetskraft att stanna kvar.

”Ömsesidig respekt”

Han känner också till snacket om sämre arbetsmoral.

— Jag tror att det handlar om ömsesidig respekt. Respekterar man den anställde så får man respekt av sina anställda. Har man brist på folk så kanske man ska prova fler, tills man hittar rätt person för sin verksamhet. Handeln är beroende av att hitta rätt person.

Just när det gäller ungdomar är praktiken ett bra exempel.

— Jag tycker att man inom handeln ska vara lyhörd för de förändringar som sker, vara med och påverka efter att man haft sin praktikant.