26-årige Artem Laguta var en av få Indianförare som presterade fina resultat i SM-finalen mot Vetlanda i höstas.

SÄSONGSSTARTEN

15-16 april: Lagcupen i Vetlanda.

23 april: WSL i Berlin där Vetlanda ställs mot Unia Les..

SÄSONGSSTARTEN

15-16 april: Lagcupen i Vetlanda.

23 april: WSL i Berlin där Vetlanda ställs mot Unia Leszno, Munkebo Scorpions och Belle Vue Aces.

30 april: GP-säsongen inleds med deltävling i Slovenien.

3 maj: Vetlanda möter Indianerna hemma i elitseriepremiären.

7 maj: GP-kvalen startar.

– En bra starter som är tuff på banan. Vid sidan av har jag fått bilden att han är väldigt bra på att anpassa sig efter laget, säger Wirebrand.

Nu står det klart att den ryske föraren ansluter till just Elit Vetlanda för att fylla tomrummet som skadade Emil Sayfutdinov och Jaroslaw Hampel lämnat.

– Vi måste ha in en stabil kille eftersom det faktiskt är två toppförare vi har på skadelistan. Dessutom har vi utgått från Vetlanda när vi har tittat på förare eftersom vi under maj kommer köra tre hemmamatcher, förklarar Wirebrand.

Annons

Artem Laguta ansluter till Elit Vetlanda med snittet 1,577. Han var en av förarna som inte fick förnyat förtroende i elitserien efter fjolåret – trots att resultaten var ganska bra.

– Han har inte något extremt högt snitt, men ligger precis i den där gruppen av förare som får ta stryk på grund av de nya snittreglerna. Det är svårt att få in en kille med hans snitt när man vill bygga en trupp kring några toppnamn, förklarar Wirebrand.

Men med Hampel och Sayfutdinov på skadelistan ges alltså Artem Laguta ändå tillfälle för körning i elitserien.

Rent formellt är det landsmannen Emil Sayfutdinov han ersätter. Sayfutdinov, som nu opererat sin skadade axel, kommer skrivas ur Vetlandas trupp. När han sedan är tillbaka från skada kommer han skrivas tillbaka, varpå Elit Vetlanda kommer släppa Laguta igen.

– Emil kommer vara borta hela maj. I bästa fall är han tillbaka i träning i slutet av maj och på grund av det har vi ansett att vi inte har råd att låta bli att ta in någon ny förare, säger Wirebrand som menar att klubben har fört dialog med Laguta tidigare.

– Men hur nära han varit körning för Vetlanda kan jag inte kommentera, säger Wirebrand.

Artem Laguta är i allra högsta grad aktuell för att ta en av de fem platserna i Elit Vetlandas WSL-lag, som ska anmälas under lördagen.