Elit Vetlandas Jaroslaw Hampel fick i stort sett hela förra säsongen förstörd på grund av den allvarliga kraschen han råkade ut för under lag–VM i somras. Han bröt lårbenet på två ställen och har varit borta från speedwayovalerna sedan dess.

Men nu är GP–föraren på väg tillbaka.

Under ett träningsläger med det polska landslaget berättade Vetlandaföraren om sina comebackplaner för den polska nyhetssajten sportowefakty.pl.

– Jag hoppas att jag kan sitta på cykeln igen under våren och njuta av att åka speedway, säger han och fortsätter:

– Min förberedelse inför säsongen är lite annorlunda i år, men bara lite annorlunda jämfört med de andra killarna. Vi tränar tillsammans i hallen och det enda jag inte kunde vara med dem andra på var att spela fotboll. Då körde jag egna övningar för mitt ben istället.

Hampel har läkt fint och rehabiliteringen ser ut att gå enligt planen. Han har dock fortfarande en del arbete att göra innan han är helt återställd.

– Läkarna har föreslagit att jag ska spara på benet lite. Jag har testat att jogga lite på träningen och det är riktigt bra.

Jaroslaw Hampel har tidigare berättat för Vetlandaposten att han räknar med att vara fullt återställd innan Elit Vetlandas säsong drar igång i maj.