Faktum är att Henrik Jönsson varit på gång, eller till och med varit klar för HA74, under en ganska lång tid.

Sedan en tid tillbaka har han sommartränat med laget och även om det inte är helt hugget i sten är både han och HA74 inställda på att han spelar där nästa säsong.

Annons

– Men det som är sagt är att jag är med dem på försäsongen och att vi tar ett snack efter det, förklarar Jönsson som berättar att de två senaste säsongerna i Nässjö HC varit jobbiga.

– Vi har ju inte fått ihop det och var det någon gång jag skulle byta klubb var det nu när NHC åkte ner i trean. Jag behöver en nytändning och det känner jag att jag kan få i HA74.

Henrik Jönsson är fostrad i Nässjö HC och har spelat seniorhockey för moderklubben under de fyra senaste säsongerna. Under den senaste säsongen i hockeytvåan var han lagets tredje främste poängplockare med 7+10 poäng på 36 matcher. I nedflyttningsserien var han en av två spelare som stod för fem poäng på sex matcher. Den andra är Herman Roth som sedan tidigare blivit klar för spel i Boro/Vetlanda.

Henrik Jönsson blir den tredje spelaren från Nässjö att bli klar för spel i HA74 inför nästa säsong. Sedan tidigare har Ted Fransson och Robin Carlsson gått samma väg. Dessutom är Nässjöfostrade målvakten Calle Josefsson klar för spel i Sävsjöklubben.

– Vi blir en full bil från Nässjö, säger Jönsson.