HA74 värvar försvararen Alexander Stensson från Karlskrona HK:s J20-lag. Han siktar högt med sin nya klubb.

– Jag som vinnarskalle, som jag har förstått att min nya tränare och hela föreningen också är, tycker att vi ska satsa på att spela allettan. Vi ska inte komma ut och be om ursäkt. Vi ska vara en maskin som kör, det är bara in med plattan i mattan och visa vilka som bestämmer även att vi är underdogs, säger 20-åringen.

Varför väljer du HA74, hur gick tankarna när möjligheten dök upp?

Annons

– Vi hade bra snack och de visade stort intresse och jag likaså mot dem. Klubben har det jag söker. De vill utveckla spelare och spela på en hög nivå och jag känner att jag vill hänga med på den resan.

Alexander Stensson har Jonstorps IF som moderklubb men tillbringade största delen av sin juniortid i Rögle BK. För Ängelholmsklubben spelade försvararen ishockey fram tills i fjol, då han i stället representerade Karlskrona HK i J20-superelit. 20-åringen svarade under säsongen som gick för fem assist på 32 matcher i landets högsta juniorserie. Vad vet han då om Sävsjö och sin nya klubb HA74?

– Ska jag vara helt ärlig? Inte jättemycket mer än att de hade en bra säsong i fjol och gick upp i ettan. Vad jag har hört så är det en liten och tight stad med stort hockeyintresse. Jag själv kommer från en liten by och tycker alltid att det är kul att se andra ställen. Det ska bli jättekul att respresentera HA74 och jag är jättetaggad.

HA74:s assisterande sportchef Viktor Torstensson Brändström beskriver klubbens senaste tillskott:

– Stensson är en friskt fläkt som vi har fått riktigt bra rekommendationer på från flera håll i Karlskrona. En bra back med bra fart som använder sin fysik mycket. Han är inte jättelång men är en riktigt bra tacklare. Vi tycker att vi saknade en sådan spelare lite förra året. En bra kille som kan få stopp i spelet och kommer in med fysik i försvaret, säger Torstensson Brändström.

Sedan i onsdags står det också klart att forwarden Marcus Ejdergård spelar för HA74 nästa säsong.