HA74 ställdes under söndagen mot tuffast tänkbara motstånd – serieledaren Mjölby på bortais. En poäng fick Sävsjögänget med sig hem från Östergötland, sedan MHC vunnit med 4-3 efter straffläggning.

– Vi gör en bra bortamatch. Hade vi sagt innan att vi skulle få en poäng så hade man tyckt att det var jättebra men nu sitter vi mest här och känner att vi var värda mer, faktiskt, säger Niklas Brännström och fortsätter:

– Med tanke på hur vi genomförde matchen så känns det som att vi kunde fått mer. Sedan ska sägas att Mjölby samtidigt är ett bra lag. Det var en bra hockeymatch med fysisktspel och bra kombinationer, men visst känns det lite surt.

Alltvåan är ett riktigt getingbo där Mjölby har dragit i från något. Resterande sju lag finns inom en radie av sex poäng. HA74 parkerar som sexa och innehar just nu den sista play off-platsen, när fyra omgångar återstår.

– Vi vet att vi kan prestera under press och vinner vi inte matcherna nu på slutet så är vi inte värda att gå vidare. Vi gör bra saker i dag och fortsätter vi kriga på så. Alla vill till play off och vi ser det som en utmaning.

Forwarden Simon Lantz skadades under matchen och status på honom är oklar under söndagskvällen.

Mål, HA74: Jonas Pontusson, Gustav Borglin, Gustav Andersson.