Det var i premiären av alltvåan som David Ärleskog höll sig framme – mot just Trollhättan som HA74 nu ställs mot i play off.

NEDSLÄPP

HA74–Trollhättans HC

Plats: Sävsjö ishall.

Förutsättningar: Lagen är framme i pl..

NEDSLÄPP

HA74–Trollhättans HC

Plats: Sävsjö ishall.

Förutsättningar: Lagen är framme i play off där segraren tar en plats i kvalserien till Hockeyettan. Matchserien spelas i bäst av tre matcher och fortsätter i Trollhättan på lördag, samt en eventuellt tredje match i Sävsjö under söndagen.

Vi tippar: 4–2.

Nässjökillen satte då 6–5 i förlängningen och gav sitt lag en skön start på nya serien. Sedan dess har HA74 vunnit ytterligare tre matcher under förlängningsspel eller straffläggning.

– Play off-matcher kan ju lätt gå till övertid och det är en styrka vi har med oss in i det här, säger Ärleskog inför första play off-mötet med Trollhättan som spelas under onsdagskvällen.

Är lag olika bra när det kommer till övertid, eller är det slump att just ni gått så bra i den spelformen?

Annons

– Jag tror det handlar mycket om att ha koll på nerverna i kombination med individuella prestationer. Det känns som att vi hanterar det bra och det är härligt att ha i ryggen.

Ärleskog och HA74 kan förstås blicka tillbaka på förra årets kvalmatcher där man först slog ut Boro och sedan gick bet i en tuff kamp med Olofström.

– Det var fantastisk uppslutning i hallarna förra året och det är bara hoppas det blir det igen, säger Ärleskog som då syftar på supportrarna till laget.

Vad säger du om att möta Trollhättan, ett lag som ni faktiskt haft relativt svårt för i de två senaste matcherna?

– Vi ska slå alla lag någon gång och det är lika bra att börja med en tuff utmaning så har vi det ur världen sen.

Och du kan tänka dig att avgöra på övertid igen?

– Jag vet inte om det är just jag som kommer göra det eftersom jag inte gör så många mål. Dessutom tror jag vi vinner klart vi två raka matcher.