22-årige backen Ted Fransson lämnar Nässjö HC och är klar för HA74 till nästa säsong.

– Jag tycker han var Nässjös bäste back förra säsongen. Han var intresserad att komma till oss redan säsongen innan, men då valde vi att inte plocka hit honom. När vi visste att han var intresserad har vi haft ett öga på honom och han har gjort det bra, säger HA:s sportchef Tobias Ståhlgren.

Ted Fransson spelade division 4-hockey med Eksjö HC för två säsonger sedan men återvände till moderklubben NHC inför förra säsongen.

Och det kan vara fler Nässjöbördiga spelare på gång till Sävsjöklubben.

Kan vara aktuell

Annons

25-årige Fredrik Engdahl, som förra säsongen spelade för Dalen, Boro/Vetlanda samt en match för moderklubben NHC, ska ha varit i kontakt med Sävsjöklubben.

– Nja, det vet jag inte. Det är så många spelare som man snackar med och han är inte mer aktuell än någon annan, säger Ståhlgren som annars jobbar på att förlänga med spelare som ingick i truppen förra säsongen samtidigt som han jagar spelare utifrån.

– Olof Svensson är en spelare vi vill ha kvar och han vill också stanna, säger han.

Svensson kom till HA74 från division 1-spel i Tingsryd och blev snabbt en publikfavorit bland Sävsjöborna.

Ternelius lämnar

Däremot står det klart att Tobias Ternelius inte blir kvar i HA74 eftersom hans studier omöjliggör spel nästa säsong. Ternelius och Svensson pendlade ihop till Sävsjö från Växjö och nu söker HA74 en ny pendlarkompis åt Svensson.

– Det blir lite för jobbigt för honom att pendla på egen hand, säger Ståhlgren.