Gislaveds-duon Philip Hjelmgren och Sakarias Andersson gästspelade för HA74 under onsdagens träningsmatch borta mot Vimmerby. Det gjorde även fyra spelare från HV71:s J20-lag. Simon Westlund, Lukas Johansson, Rasmus Gustavsson och Erik Lilliecreutz bar även de Hockeyalliansens tröja för en match.

Matchfakta

Vimmerby Hockey-HA74 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Mål, HA74: Gustav Borglin, Oliver Hoffbauer.

Matchfakta

Vimmerby Hockey-HA74 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

Mål, HA74: Gustav Borglin, Oliver Hoffbauer.

Skade- och sjuklistan är lång för Sävsjögänget. Rasmus Jonsson, Pontus Hedståhl, Thim Skoog, Alexander Stensson, Mikael Roslund, Marcus Ejdegåhrd och Kristian Frisk går samtliga skadade, där det i dagarna kom besked om att försvararen Skoog kommer att vara gipsade under de närmaste tre veckorna. Vidare var Simon Lantz, Daniel Andersson och Jonathan Karlsson sjuka för dagen och Olof Svensson bortrest med jobbet.

Annons

Minst sagt ett prekärt läge för HA74 som på onsdagen slogs tillbaka av Vimmerby med 4-2.

– Med allt som har varit nu vet jag inte vad jag ska säga. Jag har i alla fall sagt till alla som inte har varit sjuka att ha mössa, vantar och äta vitaminer. Det här är ingen rolig situation, men samtidigt är det lag vi har för dagen, det lag vi har. Jag är ytterst tacksam mot HV71 att de kunde låna ut fyra spelare, säger HA74-tränaren Niklas Brännström.

Tilläggas ska också att två try out-spelare i Viktor Lundberg och Kevin Kallonen matchades.

– Efter förutsättningarna: alla vill ju och gör sitt yttersta i dag men visst är det svårt även för de ordinarie när det blir så här.

Österrikaren Joel Wüthrich och Calle Krantz höjde sig något över mängden av HA74-spelarna. För de två mål som laget gjorde svarade Gustav Borglin och Oliver Hoffbauer.