Vetlanda-Posten

Annons

Gymnasiet klarar inte kostnaderna – Navet går också minus

Gymnasiet klarar inte kostnaderna – Navet går också minus

Förra året redovisade barn- och utbildningsnämnden ett överskott i sin budget. Nu ser det ut att bli ett minus på 5,2 miljoner kronor. Gymnasiet och Navet står för stora delar av det prognostiserade underskottet.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Hemmaryttarens kanonstart i ponny–SM: "Det kändes bra"

Under onsdagen invigdes ponny–SM, som i år arrangeras av Vetlandaortens Ryttarförening. På torsdagen gick det första kvalet av stapeln, med en bra start för en av hemmaryttarna.

Krismöte om torkan i länet

Länsstyrelsen i Jönköpings län har kallat till ett så kallat högnivåmöte om torkan i länet.
– Nu måste vi verkligen samarbeta, säger Lars Sandberg, chef för landsbygdsavdelningen på länsstyrelsen.

Stöld drabbar Hvetlanda GIF:s ungdomsverksamhet

Natten mellan måndagen och tisdagen försvann två bevattningsmaskiner från Hvetlanda GIF:s anläggning. "Stölden kommer att slå hårt mot vår ungdomsverksamhet", säger Dimitrios Liakos som upptäckte att maskinerna var försvunna.

Folkets Park bjuder in till familjeföreställning

Under söndagseftermiddagen får Vetlanda besök av tjuvarna Kasper, Jesper och Jonatan från Kamomilla stad. "Vi hoppas på fyllda bänkrader", säger Jan-Yngve Sjöberg som sitter med i Folkets Parks styrelse.

Klart: 18 års fängelse för mordet på Nässjö Steakhouse

Den tidigare ägaren av Nässjö Steakhouse döms till 18 års fängelse för mordet på en 25-årig man som jobbat för honom på restaurangen.

Elit Vetlanda-föraren lämnar Sverige direkt efter otäcka kraschen

Dubbelmötet mellan Vetlanda Speedway och Dackarna resulterade i varsin bortaseger. Efter en otäck skada på Robert Miskowiak redan i det andra heatet av onsdagens tävling, kunde Dackarna köra hem segern.
– Det är naturligtvis en besvikelse, säger Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand.

Jordgubbsfest på tv-bondens gård

Under onsdagskvällen höll Västra Härads hushållningssällskap sin årliga jordgubbsfest. Denna gången hemma hos Johan Pettersson som 2017 var med i tv-programmet "Bonde söker fru".

Extremtorkan pressar bönder och djur

Sommaren 2016 sinade den grävda brunnen. Bonden Anders Johansson fick borra ny. Nu är det vatten från ovan som saknas och det frestar på psykiskt. ”400 djur som skriker, det får bara inte hända” säger han.
Artikel 2 av 9
Hemmaryttarens kanonstart i ponny–SM: "Det kändes bra"
Tillbaka till startsidan