Mats Green lämnade kommunpolitiken efter valet 2014 och blev invald i riksdagen för Moderaterna. Nu får han ett nytt uppdrag som bostadspolitisk talesperson för partiet. Han blir också ny ledare i civilutskottet för Moderaterna, där han tidigare varit ledamot.

— Jag är väldigt hedrad och ödmjuk men framförallt taggad inför uppgiften att företräda Moderaterna i bostads- och samhällsplaneringspolitiken och i alla övriga frågor som Civilutskottet ansvarar för och att göra allt jag kan för att åstadkomma ett regimskifte och en moderatledd regering senast 2018, säger Mats Green i ett pressmeddelande.

Ulf Kristersson kommenterade utnämningen av Green under en presskonferens.

— Mats har varit kommunalråd i tio år i Jönköping och vet vad det innebär att bygga bostäder och vad som händer om man inte gör det, sa Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson, som nyligen blev vald till partiledare för Moderaterna, presenterade flera nya namn på en presskonferens.

— Det här blir en nystart för partiet. Nu gäller det att vi fokuserar på den politiska uppgiften och som Ulf sade i sitt inledningstal; laget före jaget, sa Mats Green när Kristersson blev vald.

Mer information kommer.