Går du och grunnar på en idé som skulle kunna göra vardagen inom vården bättre? I så fall är du nog inte ensam. Det är i alla fall vad Visam Arena tror. Förhoppningen är nu att kunna locka fram alla idéer i dagsljuset, och startskottet i Sävsjö kan gott och väl ha kommit under onsdagens träff i Kulturhuset.

– Kanske är det här dagen då man i alla fall börjar känna att det kanske inte vore så dum idé att lämna in sin idé ändå, förklarade Visam Arenas projektledare Helen Ljunggren.

Initialt hinder

Att idéerna inte kommer fram av sig själva i vardagen är inte så konstigt, menade hon.

– Jag tror att många kanske tänker lite svenskt, att ”det är ju bara en liten idé, och det är ju bara jag. Det är säkert inget att ha”, men det där vill vi trycka hål på. Det kan ju vara en jättebra idé! Till och med Ingvar Kamprad började väl med lite brädbitar i ett garage.

Börjar med människan

– Allting börjar med människan som får en idé, och som sen får en möjlighet att pröva sin idé. Det är först då man kan gå vidare och göra något av den, sa Ljunggren och berättade att inkomna idéer kommer behandlas av en expertgrupp.

Responsen för dagen var inte heller att klaga på.

– Det har verkligen varit över förväntan. Från början räknade vi med att 40 kanske skulle komma hit, men nu tror jag att det blev uppåt 80. Jag hoppas många av dem går hem och börja skriva på sina idéer och skickar in dem nu.

Annons