Pontus Göth är tillbaka i moderklubben Nässjö FF till den här säsongen – en klubb han lämnade redan som nybliven tonåring.

– Vi var för få spelare i min ålder och fick ta ett kliv upp till ett äldre lag. Jag tyckte inte det kändes speciellt kul då så jag valde att sluta och lirade innebandy och hockey istället, berättar han.

Vad fick dig att börja igen?

– Jag hade en kompis som spelade i Stensjön som tjatade med mig till en träning och sedan har det bara fortsatt.

Och nu har du plötsligt hamnat i Nässjö FF igen och spelar division 3-fotboll?

– Ja, det trodde man ju inte direkt när man åkte ut och testade med Stensjön för några år sedan. När jag åkte ut till första träningen hade jag inte ens en tanke på att spela a-lagsfotboll. Men när man har kul kan det gå bra.

Annons

Ja, Pontus Göth har hamnat i moderklubben och fotbollstrean via en minst sagt krokig väg. Det steget var han dock på väg att ta redan för ett år sedan.

– Inför förra säsongen tränade jag med Nässjö FF men kände att jag ville ge det ett år till i Stensjön. Nu har vi åkt ur två säsonger i rad med Stensjön och det var väl inte alltid så kul med fotboll under de tiderna. Nu känner jag att jag hittat glädjen igen i NFF.

Det är ett ganska stort steg väl?

– Ja, det är det. Framför allt är det mer fart och vilja på träningen. Men det känns riktigt bra hittills och det hjälper mig att jag känner många i laget. Det kommer alltid komma lite tyngre perioder och då får man bita ihop.

När NFF plockade tre poäng i seriepremiären borta mot Högsby under påskhelgen betydde det alltså debut på division 3-nivå för Göth.

Vad ger du dig själv för betyg i debuten?

– Vet inte, men det kändes bra. Jag borde nog ha gjort något mål för jag hade ett par bra lägen.

Det målet kan Pontus Göth förstås tänka sig att göra i helgens derby mot Myresjö/Vetlanda istället.

– Jag har sett några möten mellan de här lagen genom åren och det brukar ju vara lite extra folk som tittar på. Sedan är det ju två bra lag som möts. Det ska bli kul och det är extra tändvätska.

Hur tror du det går den här gången?

– Myresjö/Vetlanda har ju varit bra i flera säsonger nu, men Nässjö har bättre bredd än vad man haft på länge. Det blir jämnt, men jag tror vi tar det.